Eb 2020: Ez pályafutásom legnagyobb győzelme – Rossi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.24. 20:51
A magyar válogatott Európa-bajnoki selejtezőn egygólos hátrányból 2–1-re legyőzte a horvát labdarúgó-válogatottat. Marco Rossi pályafutása legnagyobb sikereként könyvelte el a mérkőzést.
Marco Rossi pályafutása legnagyobb győzelmét aratta saját bevallása szerint (Fotó: Tumbász Hédi)
GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
Marco Rossi pályafutása legnagyobb győzelmét aratta saját bevallása szerint (Fotó: Tumbász Hédi) GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

„Mindenekelőtt szeretném megköszönni a horvát válogatott tagjainak hozzáállását. Igazi úriemberek voltak, megmutatták, miért igazi bajnokok – kezdte sajtótájékoztatóját Marco Rossi, akit tapsviharral fogadtak a magyar sajtó képviselői. – A srácainknak is hálával tartozunk, nagy szívvel játszottak, s persze volt egy kis szerencsénk is. Megérdemelten nyertünk, minden játékosunknak köszönjük ezt a teljesítményt. Köszönettel tartozunk a szurkolóknak is természetesen.”

„Ha ma kikapunk három kettőre, most itt mindenki azt gondolná, ezt a meccset másképp kellett volna lehozni. Baj, hogy a végeredményből indulunk ki. Biztos vagyok benne, a mai eredményt felcserélnénk a szlovákiaival. Háromszor néztem újra azt a meccset, nem volt szerencsénk. Ma viszont Fortuna mellénk szegődött, ez volt a különbség.”

„Nyolc mérkőzésen vagyunk túl, többféle felállásban játszottunk már. A futballban nem a játékrendszer, hanem a koncepció a fontos, illetve az, hogy a játékosokat miként lehet beilleszteni a filozófiába.”

„Ki merem jelenteni, mindenkivel komoly és lojális voltam. Mindenkinek a szemébe tudok nézni. Dzsudzsák Balázs kiváló játékos, ezt mindig is mondtam, de bizonyítania kell, hogy fizikailag készen áll a feladatra. Jobb formában van, mint novemberben, ezt igazolta a horvátok ellen. Nem szimpátia alapján küldöm a pályára a játékosokat. Magyarországon tízmillió szövetségi kapitány van. Olaszországban rosszabb a helyzet, ott hatvanmillió. Engem fizetnek azért, hogy döntéseket hozzak, enyém a felelősség” – folytatta az olasz tréner.

„Ez a győzelem csak akkor ér valamit, ha Azerbajdzsán ellen három pontot szerzünk. Az edzések során a hozzáálláson lehet a legtöbbet változtatni. Ebben kell még rengeteget fejlődnünk. Most az első perctől roppant pozitívak voltunk.”

„Ez pályafutásom eddigi legnagyobb győzelme. Számomra nem ugródeszka, hogy a magyar válogatottat irányíthatom. Ez a csúcspont nem túl hatalmas karrieremben. A futball a szurkolókért van, minden tisztelet megilleti őket. Ezek most a siker pillanatai, a drukkerekkel együtt ünnepelek én is. Amint nem akarnak engem itt látni, nem állok az útjukba” – zárta gondolatait Marco Rossi.

„Gratulálok a magyar válogatottnak. Sokkal agresszívebb volt, mint mi. Az első gól után lankadt a figyelmünk – így Zlatko Dalic, a horvátok szövetségi kapitánya. – Nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna. Nincs sok mondanivalóm erről. Mint vébéezüstérmes csapat, mindig a legjobbat kell nyújtanunk, sajnos ez most nem sikerült.”

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
E-CSOPORT

MAGYARORSZÁG–Horvátország 2–1 (Szalai 34., Pátkai 76., ill. Rebic 13.)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szlovákia 2 1 1 2–1 +1 3
2. Wales 1 1 1–0 +1 3
3. Horvátország2 113–30 3
4. MAGYARORSZÁG 2 1 1 2–3 –1 3
5. Azerbajdzsán 1 1 1–2 –1 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik