Bulgária: „Ez jó jel a Magyarország elleni mérkőzés előtt”

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.09.07. 08:53
null
A fehér mezes bolgár csapat a hosszabbítás perceiben kapott góllal maradt alul Walesben (Fotó: AFP)
A Nemzetek Ligájában két meccsen egy pontot szerző bolgár labdarúgók szomorúan vehették tudomásul vasárnap, hogy vereséggel kénytelenek távozni Walesből, a szövetségi kapitányuk, Georgi Dermendzsiev ennek ellenére sem esett kétségbe, és már minden idegszálával a Magyarország elleni, októberi Eb-pótselejtezőre fókuszál. 

 

A magyar labdarúgó-válogatott egy hónap múlva, október 8-án Bulgária ellen lép pályára Eb-pótselejtezőn, idegenben. A mieink a Nemzetek Ligájában a törökök elleni, sivasi győzelemmel és az oroszoktól elszenvedett hazai vereséggel „hangoltak” az Eb-selejtezőre. Leendő ellenfelünk, Bulgária pedig előbb ikszelt otthon az írekkel (1–1), majd 1–0-ra kikapott Walesben.

„A játékosok végrehajtották, amit kértem, szinte végig tudatosan futballoztunk” – idézi asportal.bgGeorgi Dermendzsiev szövetségi kapitányt a walesi vereség után.

„Megérdemeltük volna a döntetlent, mert lehet, nem volt gólhelyzetünk, de az ellenfélnek sem. A játékosok szemében keserűséget láttam, bántja őket a vereség. Két csalódást keltő összecsapás áll mögöttünk, de kezd összeállni a játékunk, tudunk küzdeni egymásért, és ez jó jel a Magyarország elleni mérkőzés előtt” – tette hozzá a bolgárok szakvezetője.

Érdekesség, hogy a bolgárok az írek és a walesiek ellen is a rendes játékidő hosszabbításában, a 90. perc után kaptak gólt.

Az Eb-selejtezőn a mi águnkon érdekelt Románia ugyancsak a B-ligában az északírek ellen hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott az NL 1. fordulójában, hétfőn pedig Ausztriában lép pályára, míg Izland az A-ligában otthon 1–0-ra kikapott Angliától, kedden pedig Belgiumban vendégszerepel. Mint ismeretes, a bolgár–magyar párharc győztese november 12-én, hazai pályán vív egy utolsó selejtezőt az Eb-ért az Izland–Románia találkozó továbbjutójával.

NEMZETEK LIGÁJA
B-LIGA
3. CSOPORT
Szeptember 3.
Törökország–Magyarország 0–1
(Szoboszlai 80.)
Szeptember 6.
Magyarország–Oroszország 2–3
(Sallai R. 62., Nikolics 70., ill. An. Mirancsuk 15., Ozdojev 34.),

1. CSOPORT
Szeptember 4.

Románia–Észak-Írország 1–1 (Puscas 25., ill. Whyte 86.)

A-LIGA, 2. CSOPORT
Szeptember 5.
Izland–Anglia 0–1
(Sterling 91. – 11-esből)

EB-PÓTSELEJTEZŐ
Október 8.
Bulgária–Magyarország
Izland–Románia
november 12.
Bulgária/Magyarország–Izland/Románia

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik