Válogatott: Szép, hogy stresszes, de ezért a meccsért dolgoztunk egész eddig – Rossi

Vágólapra másolva!
2020.10.07. 19:39
A magyar válogatott csütörtök este Szófiában az Eb-pótselejtező elődöntőjében lép pályára Bulgária ellen, és a csapat szerdán már meg is érkezett a bolgár fővárosba. Szerda este Marco Rossi a mérkőzés helyszínén, a Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban tartott sajtótájékoztatót, ahol Dzsudzsák Balázs és Szoboszlai Dominik hiányában a pontrúgók kérdése, Loic Nego esetleges bemutatkozása, valamint Holender Filip is szóba került.
Marco Rossi tudja, nincs második esély, döntővel felérő meccs vár a magyar válogatottra Szófiában – GALÉRIA A KÉPRE KATTINTVA! (Fotó: Szabó Miklós)
Marco Rossi tudja, nincs második esély, döntővel felérő meccs vár a magyar válogatottra Szófiában – GALÉRIA A KÉPRE KATTINTVA! (Fotó: Szabó Miklós)

A BOLGÁR VÁLOGATOTT SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJÁN ELHANGZOTTAKRÓL ITT OLVASHAT!

„Stresszes helyzet, természetesen. Az első perctől sok stresszel járt ez a pozíció, de ez az a meccs, amiért ennyit dolgoztunk. Sok fontos meccs volt már ez idő alatt. Tudjuk, hogy mindenki nagyon szeretné odahaza, hogy sikeresek legyünk, ezt szeretnénk mi is. Ez egy döntő számunkra, nincs második esély. Sokan kérdeznek róla, tudjuk, hogy mennyit jelent mindenkinek. Az első perctől az utolsóig küzdeni fogunk, ezt garantálhatom” – kezdte sajtótájékoztatóját Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitány.

„Nagyon kemény ellenfél vár ránk, a kulcs talán a mentalitás lehet, felkészültünk az ellenfélből amennyire csak lehetett” – mondta Holender Filip.

Rossi ezt követően újságírói kérdésekre arról beszélt, Dzsudzsák Balázs és Szoboszlai Dominik hiányában ki lehet, aki a pontrúgásokat első számú játékosként lövi. Konkrét nevet nem említett, de kijelentette, többen is vannak a keretben, akiknek megvan a szükséges képességük ehhez. Az edzéseken is gyakorolták a szituációkat, és természetesen a szervezettség része, hogy pontosan tudják, ki honnan vállalkozhat majd a feladatra.

„Megvan a terv, de sok múlik az adott helyzeten is.”

„Felkészültünk a lehető legtöbb forgatókönyvre, nagyon bízom abban, hogy már a mérkőzés elején megtaláljuk azt ezek közül, amiben a legjobban érezzük magunkat, és ami a leghatékonyabb lehet a bolgár csapattal szemben.”

Természetesen a válogatott keretébe utólag – az UEFA vonatkozó szabályainak változása után – behívott Loic Nego személye is szóba került. A kapitány elmondta, nem valószínű, hogy a kezdőcsapatban kap majd helyet a Mol Fehérvár játékosa, de mivel jó futballistáról van szó, és könnyen lehet, hogy a francia születésű jobbszélső bemutatkozik csütörtök este a magyar nemzeti csapatban.

„Képes több poszton játszani, ez számunkra remek. Főleg jelen helyzetben, amikor a koronavírus-járvány miatt bárki kidőlhet: igazi jolly joker. Az pedig, hogy védőként vagy szélsőként számolok-e vele... Ez majd a pályán kiderül. Szerencsére mindkét poszton képes megállni a helyét.

Bulgáriáról azt mondta, „képes támadó és védekező szellemben is játszani, ezt szeptemberben is megmutatta. Nagyon agresszív tud lenni, bármilyen szituációról van szó. Agresszívek és lehet, nekünk is hasonló agresszivitással kell kezdenünk már az első percekben. Oroszország ellen megszenvedtünk, amikor a széleken erőltették ellenünk a támadásokat, Bulgária pedig képes hasonló stílusban játszani, ezt kielemeztük. Az elmélet megvan arra, hogy kezeljük ezeket a helyzeteket, most kiderül, gyakorlatban is meg tudjuk-e valósítani.”

Ugyan a repülőút megcsúszott, így is jó hangulatban érkezett a Vaszil Levszki Stadionhoz a magyar válogatott (Fotó: Szabó Miklós)
Ugyan a repülőút megcsúszott, így is jó hangulatban érkezett a Vaszil Levszki Stadionhoz a magyar válogatott (Fotó: Szabó Miklós)

Rossi – szintén bolgár kérdésre megjegyezte – vasárnap óta készül együtt a válogatott, ez nem feltétlenül számít sok időnek egy csapat életében. Ez idő alatt a legfontosabb feladat az volt, hogy a lehető legnyugodtabb hangulatot sikerüljön kialakítani a csapaton belül. A nyugalom, a higgadtság a meccsen is kifizetődő lehet. „Arról szól minden, hogy melyik csapat tudja a saját erősségeit domborítani és eközben a hibái számát jobban minimalizálni.”

„Nagy meccs, nagy lehetőség – mindkét csapat számára. Még szép, hogy mindenki nagyon izgatott. Alig várjuk a kezdést, a többi holnap kiderül” – tekintett előre Holender.

AZ EB-PÓTSELEJTEZŐ PÁROSÍTÁSA
A-LIGA

ELŐDÖNTŐ, 2020. OKTÓBER 8.
20.45:Bulgária–MAGYARORSZÁG(Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
20.45:Izland–Románia (Tv:Sport1) – élőben az NSO-n!
DÖNTŐ, 2020. NOVEMBER 12.
20.45:Bulgária/Magyarország–Izland/Románia

NEMZETEK LIGÁJA (2020–2021)
Október 11., 20.45:Szerbia–Magyarország
Október 14., 20.45:Oroszország–Magyarország

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:Dibusz Dénes(Ferencváros),**Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország),Hegedüs Lajos(Paksi FC)
Védők:Bese Barnabás(Oud-Heverlee Leuven – Belgium),Botka Endre(Ferencváros),Fiola Attila(Mol Fehérvár FC),Hangya Szilveszter(Mol Fehérvár FC),Kecskés Ákos(FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus),Loic Nego(Mol Fehérvár),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Szalai Attila(Apollon – Ciprus)
Középpályások:Cseri Tamás(Mezőkövesd),Gazdag Dániel(Budapest Honvéd),Holender Filip(Partizan Beograd – Szerbia),Kalmár Zsolt(Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia),Nagy Ádám(Bristol City – Anglia),Schäfer András(Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia),Sigér Dávid(Ferencváros)
Támadók:Könyves Norbert(Zalaegerszegi TE FC),Nikolics Nemanja(Mol Fehérvár FC),*Sallai Roland(Freiburg – Németország),Szalai Ádám(Mainz – Németország),Szőke Adrián(Heracles Almelo – Hollandia),Varga Kevin(Kasimpasa – Törökország)
*Sallai Rolandcsak a Bulgária elleni Eb-pótselejtezőn állhat a szakmai stáb rendelkezésére
**Gulácsi Pétera Szerbia elleni NL-mérkőzés után utazik vissza klubcsapatához

A BOLGÁR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Nikolaj Mihajlov
(Levszki),Plamen Iliev(Ludogorec),Georgi Georgiev(Cserno More),Martin Lukov(Lokomotiv Plovdiv)
Védők: Vaszil Bozsikov(Slovan Bratislava – Szlovákia),Sztrahil Popov(Hatayspor – Törökország), Anton Nedjalkov(Ludogorec),Georgi Terziev(Ludogorec),Cicinho(Ludogorec),Krisztian Dimitrov(Hajduk Split – Horvátország),Valentin Antov(CSZKA Szófia),Dimitar Velkovszki(Cercle Bruges – Belgium)
Középpályások: Georgi Kosztadinov(Arszenal Tula – Oroszország),Todor Nedelev(Botev Plovdiv),Krisztijan Malinov(OH Leuven – Belgium),Galin Ivanov(CSZKA 1948),Alekszandar Cvetkov(Beroe),Birszent Karagaren(Lokomotiv Plovdiv),Janisz Karabeljov(Szlavija),Filip Krasztev(Szlavija),Boriszlav Conev(Levszki),Dominik Jankov(Ludogorec)
Támadók: Kiril Deszpodov(Ludogorec),Bozsidar Kraev(FC Midtjylland – Dánia), Dimitar Iliev (Lokomotiv Plovdiv), Szpasz Delev(Arda Kardzsali),Iszmail Isza(Cserno More),Georgi Jomov(CSZKA Szófia)

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja:Babják Bence, Kocsmár-Tóth István(szöveg),Nagy-Pál Tamás(videó) ésSzabó Miklós(fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik