Georges Leekens szerepet vállalna a politikában is (Fotó: Szabó Miklós)

 

Georges Leekens a nyugat-flandriai Oostkampban él, és nemrégiben úgy döntött, hogy megméreti magát a kisváros önkormányzati választásán – erről a hln.be belga oldal számolt be.

Mint azt maga a Kereszténydemokrata és Flamand párt elnöke, Wouter Beke bejelentette, Leekens már fel is került a párt listájára.

„Élvezem az oostkampi élet minden napját, és szeretnék visszaadni valamit a városnak – indokolta a döntését a szövetségi kapitányunk. – Kamatoztatni szeretném a korábbi tapasztalataimat. Ha egy elhivatott polgármester vezeti a várost, az a legjobb garancia arra, hogy továbbra is legalkalmasabbak alkossák a helyi önkormányzatot.”

 

Leekens nem sokkal később az MLSZ hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában cáfolta, hogy szerepet vállalna a politikai életben.

„Semmilyen politikai szerepet nem kívántam vállalni a múltban sem, és ezen a jövőben sem szeretnék változtatni, így semmiféle pozíciót nem vállalok Oostkampban. Mindössze a helyi közösséget szeretném távolról támogatni. Már csak azért sem kívánok semmilyen szerepet vállalni, mert Budapesten élek, és továbbra is minden energiámmal a magyar válogatottnál rám váró feladatokra akarok koncentrálni. Jelenleg ez a legfontosabb számomra” – szögezte le a kapitány.