Magyar–horvát: „Hatásos volt a Szalai-beszéd, Dzsudzsák is felrázott”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.25. 12:37
A magyar labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte a horvátokat a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjében. A győztes gólt szerző Pátkai Máté mellett a két belső védőnk, Willi Orbán és Baráth Botond beszélt a mérkőzésről, utóbbi arra is kitért, hogyan hatott a csapatra Szalai Ádám három nappal korábbi kritikája. 

„Mindig is arra vágytam, hogy ilyen topcsatárok ellen játszhassak árulta el Baráth Botond. – Egy-egy mozdulattal bizonyították, hogy miért szerepelnek a topligákban, de mi csapatként képesek voltunk legyőzni őket. Lehetséges, hogy lebecsültek minket, egyébként meg mindig a selejtezők végét szokták megnyomni, általában az első meccseket nem veszik olyan komolyan. Szerencsére a mait is kicsit félvállról vették.”

Az Egyesült Államokban légióskodó védő arról is beszélt, hogyan hatott a csapatraSzalai Ádám nyilatkozataa szlovákok ellen 2–0-ra elvesztett meccs után.

„Mindenképpen volt hatása, és mellette Dzsudzsák Balázs is felrázta a csapatot. Ő is azt kérte, hogy adjunk bele mindent, mert nem az a játékunk, amit Szlovákiában mutattunk, hanem amit a horvátok elleni meccsen.”

Pátkai Máté igazán boldog volt a találkozó után, hiszen megszerezte első gólját a válogatottban.

„Örökké emlékezetes marad, ez egyértelmű, főleg, hogy győztes gól lett. Szerencsés találat volt, érkeztem a hosszúra a szöglet után, lepattant elém a labda, a kapus úgy érezte nem éri el, nekem pedig sikerült mellette elrúgnom.”

A Mol Vidi középpályása rámutatott, hogy klubcsapatával a nemzetközi porondon a szervezett védekezéssel és a rögzített helyzetek utáni eredményességgel tudtak sikeresek lenni, és ugyanez vezetett győzelemre a horvátok ellen is.

„Tudtuk, hogy változtatni kell a szlovákok elleni meccs után, és úgy gondolom, ma az első perctől az utolsóig remekül játszottunk – mondta Willi Orbán az NSO Tv-nek. – Jó teljesítményt nyújtottunk, helyzeteket alakítottunk ki, nagyon bátran játszottunk, amikor nálunk volt a labda. Ez az a filozófia, amely szerint játszani akarunk, jó volt az a szisztéma, amit a mai meccsen alkalmaztunk. Úgy gondolom, a szurkolók ma elégedettek lehetnek.Mindig ilyen hangulatban akarunk játszani, mindig ilyen szurkolás közepette. A magyar szurkolók már Szlovákiában is kitettek magukért, és ma is rengeteget segítettek nekünk. Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen szurkolótábor áll mögöttünk.”

Videónkból az is kiderül, milyen véleménnyel van Baráth Botondról, aki a horvátok ellen először játszott a védelem közepén. Pátkai pedig elárulta, mit mondott neki Marko Nikolics, a Mol Vidi vezetőedzője a mérkőzés előtt az esélyekről.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
E-CSOPORT, 2. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–Horvátország 2–1(Szalai Á. 34., Pátkai 76., ill. Rebic 13.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK, KÉPEK, VIDEÓK ITT!

Wales–Szlovákia 1–0(D. James 5.)

KÉPGALÉRIÁNK A JUBILÁLÓ DZSUDZSÁK BALÁZSRÓL ITT BÖNGÉSZHETŐ!

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szlovákia 2 1 1 2–1 +1 3
2. Wales 1 1 1–0 +1 3
3. Horvátország2 113–3 0 3
4. MAGYARORSZÁG 2 1 1 2–3 –1 3
5. Azerbajdzsán 1 1 1–2 –1 0

A TOVÁBBI PROGRAM

Június 8., szombat
15.00: Horvátország–Wales
18.00: Azerbajdzsán–Magyarország
Június 11., kedd
18.00: Azerbajdzsán–Szlovákia
20.45:Magyarország–Wales
Szeptember 6., péntek
20.45: Szlovákia–Horvátország
20.45: Wales–Azerbajdzsán
Szeptember 9., hétfő
18.00: Azerbajdzsán–Horvátország
20.45:Magyarország–Szlovákia
Október 10., csütörtök
20.45: Horvátország–Magyarország
20.45: Szlovákia–Wales
Október 13., vasárnap
18.00:Magyarország–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Horvátország
November 16., szombat
18.00: Azerbajdzsán–Wales
20.45: Horvátország–Szlovákia
November 19., kedd
20.45: Szlovákia–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik