Azeri–magyar: optimista és pozitív a meccs előtt az azeri kapitány

PIETSCH TIBOR (Baki)/MTIPIETSCH TIBOR (Baki)/MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.07. 17:30
null
Nikola Jurcevic (kékben) azeri szövetségi kapitány optimista és pozitív a magyarok elleni meccs előtt (Fotó: Szabó Miklós)
Optimistán és pozitív hangulatban várja az azeri labdarúgó-válogatott horvát szövetségi kapitánya, Nikola Jurcevic a magyar csapat ellen szombat este Bakiban sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést.

 

Az 52 éves szakember pénteken, az összecsapásnak otthont adó stadionban megtartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a csapat zöme az elmúlt három hetet együtt töltötte, az előzetesen eltervezett munkát elvégezte, és készen áll a „nagyon fontos” találkozóra.

„Szerencsére nincs sérült játékosunk, és bár tudjuk, hogy kedden a szlovákok ellen is játszunk egy meccset, most csak a szombat esti ellenfélre koncentrálunk” – jelentette ki Jurcevic. Hozzátette: nagyon jó csapatnak tartja a magyar válogatottat, amelynek játékát az utóbbi időszakban részletesen kielemezték.

Az azeriek szövetségi kapitánya a helyi sajtó érdeklődésére elmondta, a német Bundesligában szereplő magyarokat, így Szalai Ádámot, Willi Orbánt és Gulácsi Pétert kiváló futballistának tartja, de az ellenfél keretéből név szerint emelte ki Dzsudzsák Balázst is.

„Nem fogunk visszaállni a kapunk elé és várni, hogy történjen valami, hanem igyekszünk megtalálni az egyensúlyt a biztos védekezés és az eredményes támadásvezetés között” – mondta Jurcevic. Kiemelte: az első körben játszott Eb-selejtezőn, a horvátok elleni (2–1-re elveszített) zágrábi meccsen szereplő futballistái közül nyolc-kilenc szombat este Bakuban is a kezdő tizenegyben lesz.

„Nem tartok attól, hogy a játékosok nem tudnak reagálni, ha esetleg a magyarok szerzik az első gólt, mert ha mégis ez történik, akkor mindent megteszünk azért, hogy egyenlítsünk” – jelentette ki a horvát szakember. Hangsúlyozta: számít a hazai közönség támogatására, és terveik szerint „nagyjából húsz százalékkal” támadóbb felfogásban szeretnének játszani, mint tették azt az első fordulóban, Zágrábban.

Az Azerbajdzsán–Magyarország Eb-selejtező szombaton (magyar idő szerint) 18 órakor kezdődik Bakiban.

HORVÁT TANÁCS: CSAK OPTIMISTÁN!

Csütörtökön Azerbajdzsán 1–0-s vereséget szenvedett Liechtensteintől. Hogy U21-es Európa-bajnoki selejtezőről volt szó, nem zavarta az azeri újságírókat: az A-válogatott szövetségi kapitányát faggatták a kudarc okairól…

„Nagyon sajnáltam a vereséget, csakhogy nekem ahhoz nincs közöm – hárított Nikola Jurcevic. – Egy másodpercig nem gondolom, hogy az U21-es gárda fiaskója a mi csapatunkra hatással lehet. Nem kell negatívan hozzáállni a dolgokhoz! Ennek szellemében nézzük a pozitívumokat. Csaknem három hetet készülhettünk a magyarok elleni meccsre, és úgy veszem észre, hogy mindenki jó formában, sikerre éhesen várja a kezdést. Egy kisebb sérülés okozott gondot az elmúlt napokban, de jelen állás szerint Ricard Almeyda bevethető lesz. Kedden már Szlovákiát fogadjuk, ám ma még nem gondolunk arra a találkozóra, kizárólag az lebeg a szemünk előtt, hogyan lehetünk eredményesek Magyarország ellen. Természetesen alaposan kielemeztük Marco Rossi együttesét, mindenre felkészültünk. Igen, arra is, hogy az ellenfelünk jut vezetéshez, ugyanakkor csak ismételni tudom magam: ne legyünk már pesszimisták! Miért ne kerülhetnénk mi előnybe?! És nem, egyáltalán nem jelent nyomást, hogy hazai pályán játszunk. Az első meccsünkön, Horvátországban kiválóan futballoztunk, közel álltunk ahhoz, hogy pontot szerezzünk, de hiába vezettünk, a végén kikaptunk. Nem szeretem a vereségeket, de a zágrábiból erőt meríthetünk. Ott úgy néztünk ki, mint egy valódi csapat – nincs más teendőnk, mint megismételni azt a teljesítményt.”

A VÁLOGATOTT 27 FŐS KERETE
KAPUSOK
: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gróf Dávid (Bp. Honvéd, a nyártól Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)
VÉDŐK: Baráth Botond
(Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Ferenczi János (Debreceni VSC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korhut Mihály (Arisz – Görögország), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Pávkovics Bence (Debreceni VSC), Vinícius (Mol Vidi FC)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:
Holman Dávid (Slovan Bratislava – Szlovákia), Kalmár Zsolt (FC DAC 1904 – Szlovákia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Kovács István (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Pátkai Máté (Mol Vidi FC), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
TÁMADÓK: Dzsudzsák Balázs (Al-Ittihad Kalba – Egyesült Arab Emírségek), Holender Filip (Bp. Honvéd, a nyártól FC Lugano – Svájc), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Németh Krisztián (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Varga Roland (Ferencváros), Vida Kristopher (FC DAC 1904 – Szlovákia)

EB 2020, SELEJTEZŐ, MENETREND
Június 8., szombat

15.00: Horvátország–Wales (Tv: Sport1)
18.00: Azerbajdzsán–Magyarország (Tv: M4 Sport)
Június 11., kedd
18.00: Azerbajdzsán–Szlovákia (Tv: Sport1)
20.45: Magyarország–Wales (Tv: M4 Sport)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szlovákia 2 1 1 2–1 +1 3
2. Wales 1 1 1–0 +1 3
3. Horvátország2 113–3 0 3
4. MAGYARORSZÁG 2 1 1 2–3 –1 3
5. Azerbajdzsán 1 1 1–2 –1 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik