20 év ászai: Dárdai Pál lett az álomcsapat szakvezetője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.08.28. 13:30
null
Dárdai szakvezetőként is ott van a 2000-es évek legjobbjai között (Fotó: Földi Imre)
A 2000-es évek legjobb magyar szakvezetőjét kereső felhívásunkra összesen 13 089-en adták le a szavazatukat az nso.hu-n vagy a Nemzeti Sport Facebook-oldalán – íme a végeredmény!

Összeálltak a 20 év ászai!

Olvasóink segítségével kerestük és találtuk meg a 2000-es évek legjobbjait, vagyis azokat, akik meghatározó szerepet játszottak, illetve játszanak a XXI. század magyar labdarúgásában.

Véget ért a Nemzeti Sport egy hónapos sorozata, amelyben az elmúlt húsz esztendő kiemelkedő teljesítményt nyújtó labdarúgóira és szakvezetőire szavazhatott a sportszerető olvasó- és szurkolótábor. A kétezres évek legjobb futballcsapatát kerestük, amelyet magyar állampolgárságú – itthon vagy külföldön futballozó – játékosok alkotnak, és magyar vezetőedző irányít.

SZAVAZÁS

20 év ászai: ki a XXI. század legjobb szakvezetője?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Összeállt tehát az 1–4–2–3–1-es hadrendben felállított csapat: a kapusokközött Király Gábort választották meg olvasóink a legjobbnak, ajobbhátvédeknélBodnár László nyert, abelső védőkközül Juhász Roland mellett Dragóner Attila került be a csapatba, abalhátvédektől Lőw Zsolt jutott be, a belső középpályáraGera Zoltán és Dárdai Pál kapta meg a bizalmat, a jobb szélre Dombi Tibor került be, a gárda irányítójaLisztes Krisztián lett, a bal szélre Dzsudzsák Balázst tették, a középső támadók közül Szalai Ádám kapta a legtöbb voksot, míg a kispadra Dárdai Pál ülhetett – szakvezetőként.

Csapatépítő játékunk július 29-én indult azzal a céllal, hogy miközben a harmadik évezred kezdetének legjobbjait keresi, múltidézésre csábítja a magyar labdarúgás kedvelőit. Az eltelt időszakban összesen 111 666 szavazat érkezett. Ez is bizonyítja, hogy van mire és kire emlékezni a mögöttünk hagyott húsz évből. S ez még akkor is így van, ha játékunk olykor vitákat szült, amikor fel-felvetődött a kérdés, ez miért, az meg miért nem. A kezdőbe csak tizenegyen fértek, de a 20 év ászaiban mindenki nyertes volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik