Olimpia: Hatos Gábor olimpiai bronzérmes lehet

Vágólapra másolva!
2012.09.05. 15:16
null
Hatos Gábor olimpiai bronzérmes lehet (Fotó: Action Images)
A Nemzeti Sport információi szerint a londoni olimpia bronzmeccsén vereséget szenvedő Hatos Gábor mégis harmadik lehet a férfi szabadfogású birkózás 74 kg-os súlycsoportjában.

A magyar birkózó a bronzmérkőzésen kikapott ugyan az üzbég Szoszlan Tigijevtől, utóbbi azonban tiltott szer használata miatt elveszítheti az érmét.

A Nemzetközi Birkózószövetség elnöke ma arról tájékoztatta Hegedűs Csabát, a sportág honi szövetségének elnökét, hogy az üzbég versenyző olimpián adott doppingmintája pozitív lett.

„Már augusztus tizenhetedike óta tudtuk, hogy az üzbég A-próbája pozitív lett és eleve nem kérték a B-mintát – mondta el a Nemzeti Sportnak Hatos Gábor, aki így az 1980-as játékok óta az első magyar szabadfogású olimpiai érmes lehet. – Ettől függetlenül láttunk már mindenfélét korábban, ezért nagyon idegőrlő volt az azóta eltelt időszak, napokig nem tudtam aludni, hiába voltam kilencvenkilenc százalékig biztos abban, hogy most már enyém az érem. Aztán ma hívott Hegedűs Csaba elnök úr a jó hírrel. Ha az érem végre a kezemben lesz, tényleg minden álmom valóra válik. Ezért dolgoztam egész életemben, ezért »haltam meg« az edzéseken. Az sem zavar, hogy Londonban nem tudtam átvenni, majd állítanak nekem itthon, Szombathelyen vagy Vépen dobogót.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik