Olimpia: A magyarok védekezése nagyon kemény - Sondergaard

Vágólapra másolva!
2012.07.30. 12:54
A dán férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint várható volt, hogy nagy csatát vívnak a magyarokkal. Ez így is lett, az Európa-bajnoki címvédő északiak 27–25-re nyertek vasárnap este.

„A várakozásoknak megfelelően izgalmas mérkőzést játszottunk, hiszen ez volt az első fellépésünk egy nagyon erős csoportban. Nagy feszültség jellemezte az összecsapás elejét, majd mindkét csapatnak voltak jobb és gyengébb periódusai. A végén rosszul állt a szénánk, de ilyenkor is tenni szoktuk a dolgunkat, most is így történt. Sok csapat célja az éremszerzés, mi is közéjük tartozunk, az Európa-bajnoki címünk viszont itt semmit sem számít, ez egy másik torna” – nyilatkozta a dánokat irányító Ulrik Wilbek.

Kasper Sondergaard, a dánok jobbátlövője saját csapata mellett dicsérte a mieinket és következő ellenfelüket, a spanyolokat is.

„Nagyon fontos győzelmet arattunk. Jó csapat a magyar. Nem mindig kezdjük jól a világversenyeket, ezért is örömteli a mostani sikerünk. Az első meccsen nehéz szépen játszani. Magyarország védekezése nagyon kemény, de a miénk is, így sok gyilkos összecsapást láthattunk. Remélem, sokáig jutunk, a spanyolok is remek csapattal rendelkeznek, szóval az sem lesz könnyebb mérkőzés – mondta Sondergaard, aki ejtett néhány szót a találkozót a helyszínen megtekintő II. Margit dán királynőről és Henrik dán hercegről is. – Azt tudtam, hogy tegnap megnézték a lányok meccsét, azt viszont nem, hogy ma is itt voltak. Szoros meccset játszottunk, remélem, élvezték, jó kis show volt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik