London 2012: Hatos vasárnap kapja meg a bronzérmét

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.12.21. 12:07
null
Hatos Gábor vasárnap végre átveheti a bronzérmet (Fotó: Action Images – archív)
Megérkezett Magyarországra Hatos Gábor birkózó londoni olimpiai bronzérme, amelyet vasárnap, Győrben vehet majd át a sportoló.

A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint pénteken jött meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól a szabadfogásúak 74 kilogrammos kategóriájának harmadik helyéért járó medália, amelyet a doppingvétségen ért üzbég Soslan Tigiev szolgáltatott vissza korábban a NOB-nak.

Az érmet Borkai Zsolt MOB-elnök adja át Hatosnak vasárnap 11 órakor, a győri Polgármesteri Hivatal épületében.

A Nemzetközi Birkózószövetség (FILA) novemberben ítélte Hatos Gábornak a bronzot, miután a NOB kizárta Tigievet, aki a kategória helyosztóján legyőzte Hatost. Az üzbég sportolóról szeptemberben derült ki, hogy a Londonban adott mintájában doppingszer nyomaira bukkantak az ellenőrök, s ő nem kérte a B-próba elvégzését.

A 28 éves Hatos a magyar olimpiai csapat 18. londoni érmét szerezte, s egyben a harmadik birkózónk, aki dobogós helyen zárta a játékokat. Londonban a kötöttfogású Lőrincz Tamás (66 kg) második, Módos Péter (55 kg) harmadik lett. A brit fővárosban eredetileg nyolc arany-, négy ezüst- és öt bronzérmet gyűjtöttek a magyar versenyzők, Hatosé a hatodik bronz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik