London 2012: az oroszok otthon hagyják világbajnok éremhalmozójukat

Vágólapra másolva!
2012.07.12. 13:43
null
Mínusz egy rivális: az olimpiai ciklusban Kanajevát egyedül legyőző Kondakova nem megy Londonba (Fotó: Reuters)
Az Orosz Tornaszövetség nem nevezi sérülése és formája miatt az olimpiai játékokra az ország egyik világklasszis ritmikus gimnasztikázóját, Darja Kondakovát. Kondakova pályafutása során eddig huszonegy vb- és Eb-érmet nyert, négyszeres világbajnok, egyszeres felnőtt és kétszeres junior Európa-bajnok.

Kondakova egy kiújult keresztszalag-sérüléssel küzdött egész tavasszal, formája is nagyon hullámzó volt, így nem meglepő, hogy végül nem nevezi az orosz szakmai főnök, Irina Viner. Az orosz rg-csapatban – amelybe bekerülni szinte nehezebb, mint aztán világversenyt nyerni – az olimpiai egyéni címvédő Jevgenyija Kanajeva helye biztos, a másik egyéni kvótáért a minszki világkupán (is) verseng Darja Dmitrijeva és Alexandra Merkulova. Kondakova edzésben marad, de aligha elképzelhető olyan szituáció, amelyben őt nevezik – augusztus 6-ig mindenesetre még van változtatási lehetőség.

Ha Kanajeva babonás, akkor fellélegezhet: ebben az olimpiai ciklusban ugyanis kizárólag a játékokról lemaradó Kondakova tudta legyőzni. A világ jelenlegi legjobb ritmikus gimnasztikázója lehet az első, aki megvédi címét egyéni összetettben az olimpián.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik