Szoboszlai szép góllal kezdte az idényt (Fotó: Getty Images)

A szombaton kezdte nyolcnapos edzőtáborát Brambergben az osztrák élvonalban szereplő és Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató Red Bull Salzburg, amely hétfőn játszotta első felkészülési mérkőzését.

A szlovén élvonalban hatodik helyen végző NK Bravo – amelyben az FTC legújabb igazolása, Roko Baturina is szerepelt az előző idényben – elleni mérkőzésen a magyar válogatott középpályás is a kezdőcsapatban kapott helyet.

A szlovének meglepetésre már a 4. percben megszerezték a vezetést, ám jött a 18. perc, és érkezett Szoboszlai Dominik: a szlovénok kapusának rosszul előrevágott labdájára a csapatkapitány, Andreas Ulmer csapott le, és Szoboszlaihoz játszott, aki 15 méterről, kissé balról a bal felső sarokba lőtt – gyönyörű góllal kezdte az idényt a válogatott középpályás.

Hogy Szoboszlai milyen formát mentett át az előző idényéről, az ennél pontosabban egyelőre nem derült ki, Jesse Marsch vezetőedző ugyanis fél óra elteltével – vélhetően az előre megbeszéltek szerint – egy hármas csere keretében lekapta a pályáról.

A Salzburg a második félidő elején Karim Adeyemi góljával megszerezte a vezetést, ám nem a győzelmet, mert a szlovénok a 79. percben egyenlítettek, így a találkozó 2–2-es döntetlennel ért véget.

Az osztrák bajnokcsapat következő ellenfele a francia OGC Nice lesz szombaton, a találkozót Zell am See-ben rendezik meg, ami egyben az edzőtábor végét jelenti. Szoboszlai csapata a felkészülés során megmérkőzik még a cseh élvonalbeli Dynamo Ceské Budejovicével, valamint a holland Ajaxszal is. A csapat első tétmeccse augusztus végén az Osztrák Kupa első fordulójában lesz.

SZOBOSZLAI GÓLJA