Videó: amikor Kádár szépségdíjas ollózással törte meg a gólcsendjét

M. G.M. G.
Vágólapra másolva!
2020.08.05. 08:26
A sportvilág lassan éledezik a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően, de mivel archív visszatekintéseink népszerűek voltak olvasóink körében, folytatjuk a videós múltidéző sorozatunkat. Ezúttal nem megyünk „messzire” időben: Kádár Tamás ugyanis három évvel ezelőtt szerezte pályafutása alighanem legszebb gólját.

Az Ukrán Kupa 2016–2017-es kiírásának elődöntője tükörsima mérkőzést hozott, a papírformának megfelelően: a második ligás Mikolajivnak esélye sem volt a favorit Dinamo Kijevvel szemben. A D-betűsök 4–0-ra győztek, s jutottak be ezzel a fináléba – a mérkőzés legszebb gólját magyar védőjük, Kádár Tamás szerezte.

A hátvéd a 62. percben valódi mestermunkát tett le: gyönyörű, hibátlanul kivitelezett ballábas ollózása a kapufa segítségével jutott a hálóba. Még az olyan „ollóspecialisták”, mint Jean-Pierre Papin is elismerően bólintottak volna erre a találatra.

Ez volt Kádár első gólja tétmérkőzésen 2013 augusztusa óta: a veszprémi születésű védő akkor még a DVTK színeiben az Újpest ellen talált be, de nem szerzett gólt a 2014–2015-ös idényben (DVTK, Lech Poznan), majd a 2015–2016-osban és a 2016–2017-es évad őszi szezonjában sem (mindkettő Lech Poznan). Ukrajnába igazolása után ezzel a káprázatos találattal törte meg hosszú gólcsendjét. Kádár azóta sem szerzett tétmérkőzésen gólt klubjaiban az adatbankok tanúsága szerint, a válogatottban viszont igen, 2017 augusztusában Lettországnak köszönt be.

A Dinamo Kijev kupamenetelése 2016–2017-ben nem zárult happy enddel: a fővárosiakat 1–0-ra legyőzte a döntőben legnagyobb riválisuk, a Sahtar Doneck.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik