Válogatott: Ilyen sérüléssel nem szoktam lemenni – Kádár Tamás

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2019.03.30. 09:30
null
Kádár Tamás a sérülése ellenére végigjátszotta a horvátok elleni meccset (Fotó: Szabó Miklós)
Megrúgták Kádár Tamás combját, de a védő végigjátszotta a horvátok elleni Eb-selejtezőt, a vacsora után viszont már felállni sem tudott a székéről.

 

Kádár Tamás, a magyar válogatott és az ukrán Dinamo Kijev játékosa kihagyta a hétközi edzéseket. A hátvéd a horvátok ellen 2–1-re megnyert Európa-bajnoki selejtezőn szenvedett sérülést, igaz, ebből a kívülálló szinte semmit sem vett észre – most elmondta, mi történt.

„Bevérzett a combom, még az ágyékom alatt is látszik a véraláfutás mondta az 55-szörös válogatott. – A mérkőzés után bementem az öltözőbe, és ahogy megpihent az izmom, ráállni sem tudtam a lábamra. Másnap mentem vissza Kijevbe, a repülőtéri várakozás és az egy helyben ülés aligha tett jót. A csapattársaim a válogatott szünet miatt kaptak néhány nap szabadságot, ám úgy voltam vele, ilyen lábbal jobb, ha minél hamarabb visszatérek Kijevbe, hogy kezeléseket kapjak. Amúgy Ante Rebic, a horvátok csatára volt a »bűnös«, még mérkőzés közben odajött, elnézést kért, mondván, véletlen volt a belemenése, valaki meglökte hátulról. A térdével találta el a combom belső részét, másnap sétálni is alig tudtam.”

A lelátóról nézve az tűnt fel, hogy a hátvédet ápolni kell, de fel sem vetődött benne, hogy cserét kérjen – hogyan bírta így végigjátszani az Eb-selejtezőt?

„Ilyen sérüléssel nem szoktam lemenni a pályáról. A kispadról Marco Rossi és az orvosok is folyamatosan kérdezgették, bírom-e, megy-e a játék, kívülről ők csak annyit láttak, hogy sántikálok. Összeszorítottam a fogamat, nem volt kellemes így végigjátszani a kilencven percet, de ez legyen a legnagyobb bajom. Játszani akartam, mert éppen itt volt az ideje egy újabb sikernek. Aminek különösen örültem, hogy nem arról volt szó, kiszenvedtünk egy győzelmet, a horvátoknak ugyanis alig akadt helyzetük, miközben a támadójátékunk időnként egészen jól működött.”

Az adrenalin tehát dolgozott, Kádár Tamás meccs közben legyűrte a fájdalmat, ám ami utána következett, azt senkinek sem kívánja.

„A mérkőzés után a barátaimmal, az ismerőseimmel elmentünk vacsorázni, a végén az asztaltól alig tudtam felállni. Kijevben aztán gyorsan megkaptam a megfelelő kezeléseket, a péntek délutáni edzést már a csapattal végezhettem. Azért jöttem vissza rögvest a horvátok elleni összecsapás után, hogy minél kevesebbet kelljen kihagynom. A sérülésemet a válogatottnál szedtem össze, nem lett volna sportszerű a Dinamóval szemben, ha otthon ünnepeléssel töltöm az időt.”

A hétvégén nem lesz forduló az ukrán bajnokságban, legközelebb április 3-án, a Zorja ellen léphet pályára a magyar játékos is. A halasztásnak rendhagyó oka van.

„Ahogy magyarázták, rendőrség nélkül nincs meccs, s most megfelelő számú rendfenntartó hiányában nem tudják biztosítani a találkozókat. A szövetség ezért döntött úgy, hogy ez a hétvége kimarad. Legalább lesz időm kezeltetni a sérülésemet. Jó lenne, ha a következő két hónap zökkenőmentes lenne, és végig tudnám játszani a mérkőzéseket a Dinamónál. Ebben az esetben a lehető legjobb állapotban várnám a következő, nyári Európa-bajnoki selejtezőket.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik