Válogatott: Holman bízik benne, most már megkapja a lehetőséget

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2018.11.13. 09:05
null
Holman Dávid (27) a klubja után a válogatottban is bizonyítana (Fotó: Imago)
A Slovan Bratislava támadója, Holman Dávid a sérülése után jól tért vissza klubjába, az FC Nitra ellen eredményes volt, és azt szeretné, ha teljesülne egyik régi álma is.


Feszült, izgalmas mérkőzésen van túl Holman Dávid. A Slovan támadója vasárnap az FC Nitra otthonában 2–1-re megnyert összecsapáson csapata második gólját szerezte. A találkozó eseménydús forgatókönyvét három piros lap színesítette, előbb a hazaiak, majd a vendégek kerültek emberelőnybe. A Slovan továbbra is veretlenül vezeti a szlovák bajnokságot – tizenöt forduló alatt tizenkét győzelmet és három döntetlent szerezve hat ponttal előzi meg a tabellán a DAC-ot.

„Nagyon örülök, hogy sikerült gólt szereznem – mondta a nyitrai találkozó másnapján Holman Dávid. – Kifejezetten durva mérkőzést játszottunk. Az elején minden simának tűnt, kettő nullára vezettünk, sőt további gólokat is szerezhettünk volna. A második félidő elején azonban kaptunk egyet, amitől az ellenfél fellelkesedett, és elszabadultak az indulatok. Szabálytalanság szabálytalanságot követett, de szerencsére újabb gólt nem lőttek, így sikerült behúznunk ezt a meccset is. Ebben a bajnoki idényben még nem kaptunk ki, ami nagyon motivál mindenkit. Célunk, hogy a téli pihenőig hátralévő három mérkőzésen se szenvedjünk vereséget. Sajnos az Achilles-inammal a szezon során majdnem egy hónapig problémáim voltak, legfeljebb a cserepadra tudtam leülni. Amint százszázalékos lettem, ismét megkaptam a bizalmat, és úgy érzem, tudtam vele élni.”



A 25 éves középpályás Szlovákiában nyújtott teljesítményére Marco Rossi szövetségi kapitány is felfigyelt, s az Észtország és Finnország ellen készülő keretben helyet is szorított neki. A labdarúgó így a nyitrai győzelmet követően nem ünnepelni ment a társaival, hanem fogta magát, autóba ült, és meg sem állt a válogatott telki edzőtáboráig.

„Boldog vagyok, hogy a válogatottal lehetek, nagyon várom már a mérkőzéseket. Ahogy minden játékosnak, nekem is álmom, hogy bemutatkozhassak a nemzeti csapatban, mindent megteszek, hogy megháláljam a bizalmat. Marco Rossival ellenfélként már többször találkoztam a magyar és a szlovák ligában. Remek edzőnek tartom, remélem, sikeres lesz a válogatott élén is.”

Holman Dávidnak nem ismeretlen a válogatott közeg, hiszen korábban az U19-es és U21-es együttesben rendszeresen lehetőséget kapott. Az aktuális szövetségi kapitányok noteszében jellemzően ott szerepelt a neve, jelölték már a keretbe, de a debütálásra nem került sor. A Slovanban immár másfél éve nyújtott jó teljesítménye azonban segíthet áttörni a gátat.

„Másodszor lehetek a szűkített keret tagja. Nehéz megmondani, hogy most vagyok-e a legjobb formámban, annyi biztos, hogy a klubomban remek csapat tagja lehetek, és bízom benne, hogy egyszer címeres mezben is megkapom a lehetőséget.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)
VÉDŐK: Baráth Botond (Budapest Honvéd), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Lang Ádám (CFR Cluj – Románia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Vinícius (Mol Vidi FC)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava – Szlovákia), Kalmár Zsolt (FC DAC 1904 – Szlovákia), Kleinheisler László (Asztana – Kazahsztán), Kovács István (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Pátkai Máté (Mol Vidi FC)
TÁMADÓK: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad Kalba – Egyesült Arab Emírségek), Holender Filip (Budapest Honvéd), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Ugrai Roland (Atromitosz – Görögország), Varga Roland (Ferencváros)

NEMZETEK LIGÁJA, A C-LIGA PROGRAMJA

2. CSOPORT
Szeptember 8., szombat
Finnország–MAGYARORSZÁG 1–0
Észtország–Görögország 0–1
Szeptember 11., kedd
MAGYARORSZÁG–Görögország 2–1
Finnország–Észtország 1–0
Október 12., péntek
Görögország–MAGYARORSZÁG 1–0
Észtország–Finnország 0–1
Október 15., hétfő
Észtország–MAGYARORSZÁG 3–3
Finnország–Görögország 2–0
November 15., csütörtök
20.45: Görögország–Finnország
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Észtország
November 18., vasárnap
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Finnország
20.45: Görögország–Észtország

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Finnország445–0+512
2. Görögország4223–4–1 6
3. MAGYARORSZÁG41125–6–1 4
4. Észtország4133–6–3 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik