Vadócz: Mindenben előreléptem, tudatosabban játszom

Vágólapra másolva!
2011.05.10. 09:35
Zaragoza–Osasuna 1–0. Majd beállt Vadócz Krisztián, két gólban is főszerepet vállalt, és a vége: Real Zaragoza–Osasuna 1–3. Ilyet sem írunk le gyakran: magyar futballistát ünnepel egy spanyol klub.

 

 

Vadócznak már nem újdonság a legnagyobbak ellen játszani (
Fotó: Action Images)
Vadócznak már nem újdonság a legnagyobbak ellen játszani ( Fotó: Action Images)

– Ezt hívják jó cserének?
– Azt hiszem – mondta Vadócz Krisztián. – Pedig sokkal jobban is játszottam már, most azonban nagyon hatékony voltam.

– Na igen: az ellenfél egy ponttal volt önök előtt, a kiesés elleni harcban kulcsfontosságú mérkőzés volt, és éppen most remekelt.
– Statisztikailag jól néz ki, hogy hátrányban álltam be, és nyertünk, ilyenkor nem emlegetik azt a néhány eladott labdát. A helyi sajtó is engem dicsér, néha olyanokat olvasok magamról, hogy én nem mondanék ilyen szépeket a játékomról, és a társak is úgy beszéltek velem, mint valami megváltóval. Persze tudom, ez túlzás.

– Ez csak zrika, vagy van valami szakmai alapja?
– Javier Camunas nagyon jól cselez kifelé és befelé, le tud venni egy embert, ezért amikor megindult, elé, az üres területre futottam, csináltunk már ilyet. Az átadás előtt tudtam, hogy jön a passz, és azt is, hogy egyből adom vissza neki a labdát. Kike Sola azt mondta, hogy miután bejöttem, és sokat mozogtam az ékek mögött, több helye volt, így már felszabadultabban játszott – ennek azért örültem.

– Harmadik éve futballozik a spanyol élvonalban. Mit gondol, miben fejlődött?
– Mindenben előreléptem, tudatosabban játszom. Amikor idejöttem, majdnem autogramot kértem egyik-másik sztártól, akit addig a tévében csodáltam, míg ma már nem újdonság a legnagyobbakkal találkozni.

–Amúgy mit keres ennyire elöl?
– Az ékek mögött játszom, és ezt nagyon szeretem, persze látványosabb is utolsó passzokat adni, gólhelyzetbe hozni a társakat. Igaz, otthon védekező játékosnak vagyok elkönyvelve, de az itt töltött évek alatt megtanultam minden helyzethez alkalmazkodni.

MIT ÉR A LEGNAGYOBBAK ELLEN MEGSZERZETT RUTIN? MIÉRT ÉRZI AZT VADÓCZ, HOGY SPANYOLORSZÁGBAN INKÁBB ELISMERIK? A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN, A 7. OLDALON!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik