Topligák: Gulácsi egy szinten Buffonnal, csak hárman jobbak nála

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.16. 08:47
null
Gulácsi Péter 89 kapura tartó labdából 69-nél védeni tudott (Fotó: AFP)
Védési hatékonyság tekintetében az öt legjobb kapus közé tartozik jelenleg Gulácsi Péter. A magyar válogatott kapus az RB Leipzig kapujára tartó lövések több mint 77 százalékát hatástalanítja – hasonlóan a francia PSG-ben védő Gianluigi Buffonhoz. Mindez a goal.com összevetéséből derül ki.

A Goal által bemutatott statisztika egyúttal azt is jelenti, Gulácsi Péternél nincs hatékonyabb kapus a német élvonalban. Az RB Leipzig 89 lövést (vagy fejest) kapott a kapujára, amikor a magyar kapus védte azt (az eddigi 25 fordulóban egyetlen találkozó volt, amit nem játszott végig, a Hannover ellen elővigyázatosságból a szünetben lecserélték kisebb izomsérülés miatt), ebből csak húsz gól született, ami messze a legkevesebb a Bundesligában.

Gulácsinál és Buffonnál a valenciai Neto (78 százalék), és a két milánói óriásklub kapusa, az AC Milanban védő Gianluigi Donnarumma (79 százalék) valamint az Inter labdarúgója, Samir Handanovic (80 százalék) jobb csak az angol, francia, német, olasz és spanyol élvonalból.

Gulácsi Péter a goal.com ranglistája szerint az 5. helyen áll a topligákban védő kapusok között (Fotó: goal.com)
Gulácsi Péter a goal.com ranglistája szerint az 5. helyen áll a topligákban védő kapusok között (Fotó: goal.com)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik