„Szóltak, hogy Bajnerrel vihar közeleg, de erre nem számítottunk” - EXKLUZÍV

KŐFALVI DÁNIELKŐFALVI DÁNIEL
Vágólapra másolva!
2015.01.27. 15:28
null
Bajner robbantott a Nottsnál (Fotó: Twitter)
Mint ismert, Bajner Bálint az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Ipswich Towntól a harmadik ligás Notts Countyhoz szerződött. Ekkor indult el az igazi őrület, ugyanis a magyar drukkerek egy pillanat alatt megszállták a nottinghami klub Facebook-oldalát. De vajon ismerik az igazi „Bajner-sztorit” Angliában? Mik a terveik a magyar rohammal? És lesz-e „party”, ha a magyar csatár pályára lép? A Nemzeti Sport Online kiderítette!

„Tisztában vagyunk azzal, hogy Bajner a magyar labdarúgást értékelő korábbi interjúja miatt – ami nem sült el túl jól – került rivaldafénybe, majd amikor a negyvennegyedik percben az Ipswichnél lecserélték, közölte, hogy csak azért volt, hogy megtapsolhassák. Tudjuk, hogy a »No Bajner, no party« szlogen egyszerű poénnak indult, de mi megpróbáljuk mindennek a jó oldalát nézni, és reméljük, ez a biztatás rengeteg partit kreál majd Nottinghamben" – mondta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Jamie Dixon, a Notts County sajtófelelőse.

Amint arról beszámoltunk, a kezdeti roham utáni tiltást követően „helyreállt a rend”, és újra látogatható Magyarországról a facebook.com/nottscountyfootballclub oldal.

Az Ipswichtől szóltak, de erre senki sem számított… (Fotó: Reuters, archív)
Az Ipswichtől szóltak, de erre senki sem számított… (Fotó: Reuters, archív)
„Kedves magyar nép!” – trolltimátum a Bajner-imádóknak
Néhány nap tiltás után ismét elérhető magyar IP-címről a Bajner Bálintot januárban szerződtető Notts County Facebook-oldala. BŐVEBBEN ITT»

„Az Ipswich Townnal egyeztettünk az átigazolás előtt, és ekkor hívták fel a figyelmünket arra, hogy a magyar drukkerek hamar ellephetik a Facebook-oldalunkat. Számítottunk a viharra, de hogy őszinte legyek, erre mi sem voltunk felkészülve… Nem akartuk megbántani a drukkereket a magyar IP-címek letiltásával, csupán szerettük volna túlélni a hétvégét, és egy alkalmazható tervet kidolgozni, amellyel kordában tudjuk tartani a megnövekedett érdeklődést.”

„Magyarosodó” Notts (Fotó: Facebook)
„Magyarosodó” Notts (Fotó: Facebook)

„Hétfőn aztán úgy döntöttünk, ideje rendet rakni, így újra engedélyeztük a magyar látogatókat, akiket saját nyelvükön akartunk köszönteni. Elismerem, ez nem pont úgy sült el, ahogy terveztük, mivel az online fordító trükkös dolgokat produkált, ám a szurkolók segítségével sikeresen legyűrtük a magyar nyelv nehézségeit. Egészen elképesztő ez a lelkesedés, így ma úgy döntöttünk, ideje köszönetet mondani, ezért lecseréltük a borítóképünket a közösségi oldalon” – mondta a klub képviselője az NSO-nak.

Bajner még csak most érkezett, de már sztár a Nottsban (Fotó: nottscountyfc.co.uk)
Bajner még csak most érkezett, de már sztár a Nottsban (Fotó: nottscountyfc.co.uk)

„Sokan érdeklődtek, hogy hol vehetnének a klub címerével ellátott sálakat és egyéb apróságokat. Nagyon örülünk az új érdeklődőknek, de természetesen nem célunk kihasználni őket. Nem tudjuk, mit hoz a jövő. Nem csak Magyarországon, Olaszországban is rengeteg drukkerünk van – nem árt tudni, hogy a Juventus a Notts szerelése miatt választotta alapításakor a fekete-fehér klubszínt –, reméljük, a szenvedélyes magyar fanatikusokkal is hasonló viszonyt ápolhatunk a jövőben.”

„Kreatív emberek dolgoznak nálunk, biztosan előállnak valamivel a közeljövőben. Ki tudja, lehet, hogy egyszer ellátogathatunk Magyarországra egy felkészülési meccsre…” – mondta a Notts sajtófelelőse.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik