Szlovákia: a DAC a 93. percben szerzett góllal legyőzte a Slovant

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.08. 17:22
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a DAC hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Slovan Bratislavát. A hazaiaknál Vida Kristopher, a vendégeknél Priskin Tamás helyet kapott a kezdőcsapatban.


Gyönyörű koreográfia fogadta a játékosokat (Fotó: Török Attila)
Gyönyörű koreográfia fogadta a játékosokat (Fotó: Török Attila)

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
26. FORDULÓ

DAC–Slovan Bratislava 1–0 (0–0)
Dunaszerdahely, DAC Aréna, 7139 néző. V: Hrcka (szlovák)
DAC: Slávik – Zsivkovics, Satka, Huk, Davis – Ljubicic – Vida K. (Sarr, 91.), Lupták (Kontár, 81.), Aluku, Pacinda (Brasen, 86.) – Safranko. Vezetőedző: László Csaba
Kispad: Tofiloszki (k), Kocsis G., Mészáros A., Pambou
Slovan: Mucha – Szekulics, Saláta, Rundics, Kubik – Kóna (De Kamps, 65.), Szavicsevics – Orsula (De Sa, 80.), Soumah, Priskin – Vittek (Schet, 65.). Vezetőedző: Ivan Vukomanovics
Kispad: Greif (k), Damnjanovics, Ligeon, Rigo
G.: Safranko (93.)

Fergeteges hangulatban, mintegy hétezer néző előtt rendezték meg az ötvenedik DAC–Slovan

Bratislava rangadót, amit a helyiek az év mérkőzésének tituláltak. A DAC Arénába Magyarországról és Erdélyből is érkeztek szurkolók. A pályán a dunaszerdahelyieknél Vida Kristopher képviselte az anyaországot, míg a pozsonyiaknál Priskin Tamás.

Az első félidő legemlékezetesebb jelenete az volt, ahogy a rendőrök kiszorították a vendégdrukkereket a stadionból. A Slovan hívei többszöri figyelmeztetés ellenére sem hagyták abba a petárdázást, így kitessékelték őket. A pozsonyi ultrák nehezen viselték ezt, székeket hajigáltak és verekedtek a rend őreivel, akik a vonatállomásra terelték a rendbontókat.

A gól nélküli első félidőt követően a DAC többet tett a győzelemért, de nem tudott igazán veszélyes lehetőséget teremteni – ahogy a Slovan sem.

Aztán a 93. percben egy szabadrúgást követően Pavol Safranko a bal alsó sarokba csúsztatta a labdát, így a DAC 2015 márciusa óta először legyőzte a Slovant.

A Slovan maradt a tabella második helyén, hét ponttal lemaradva az éllovas (és egy mérkőzéssel kevesebbet játszó) Zilina mögött. A DAC maradt a hetedik, három pontra van a hatodik Trnavától.

Így szólt a magyar himnusz:



Nélküled:



Ünneplés a DAC győztes gólja után:



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik