Szlovákia: a Slovan a bajnokság után a kupát is megnyerte

Vágólapra másolva!
2020.07.08. 20:31
null
A Slovan ötödször duplázott Szlovákiában
A Slovan Bratislava a Fortuna Liga után a Szlovák Kupában is diadalmaskodott.

 

Fél órával atalálkozó előtt üresen kongott apozsonyi Nemzeti Stadion, végül csak 3624 néző tekintette meg adöntőt.

Holman Dávid az aranyéremmel
Holman Dávid az aranyéremmel

Amint az várható volt, Holman Dávid nem került be aSlovan keretébe. Mint lapunknak amagyar válogatott menedzsere, Paunoch Péter elárulta, amagyar válogatott Achilles-ín-problémával küszködik, ezért anézőtérről figyelte az eseményeket.

A rózsahegyi csapatból sérülés miatt hiányzott a felvidéki Almási László.

A Ruzomberok aDAC mellett aSlovannak is az egyik legkellemetlenebb ellenfele az idényben. Az első negyedórában ugyan két nagy helyzete is volt a pozsonyi csapatnak, a következőre a 48. percig kellett várni, amikor Zan Medved ellen szabálytalankodott a vendégvédelem, és a megítélt büntetőt Alen Ozbolt értékesítette. Ezután a Ruzomberok igyekezett, voltak helyzetei is, de a Slovan taktikus játékkal megőrizte előnyét.

A pozsonyi csapat története során 16. alkalommal lett a Szlovák Kupa győztese, és ötödször duplázott.

UKRAJNA. Az Ukrán Kupa döntőjében a Dinamo Kijev 1–1-es rendes játékidő után hosszabbításban, majd a tizenegyespárbaj első nyolc körében sem bírt a Vorszkla Poltavával. Az első hét rúgó mindkét csapatban betalált, a nyolcadik párban mindketten hibáztak. A 2009-es Ukrán Kupa-győztes poltavaiak kilencedik embere is hibázott, a Dinamo ezt kihasználta, Artem Sabanov megszerezte a Dinamo 12. Ukrán Kupa-győzelmét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik