Stieber: tökéletes ajándék, első hely a kanadai táblázaton

Vágólapra másolva!
2010.10.18. 12:08
null
Stieber tökéletes ajándékot adott magának <br />(Fotó: Andreas Steindl/Alemannia Aachen)
Stieber Zolt&aacute;nnak kitűnően megy az Aachen csapat&aacute;ban: az Alemannia magyar t&aacute;mad&oacute;ja imm&aacute;r n&eacute;gy-n&eacute;gy g&oacute;ln&aacute;l &eacute;s g&oacute;lpasszn&aacute;l j&aacute;r, vas&aacute;rnap, mint arr&oacute;l besz&aacute;moltunk, assziszttal &eacute;s győztes tal&aacute;lattal seg&iacute;tette h&aacute;rom ponthoz a s&aacute;rga-feket&eacute;ket.

Nem játszott jól az Alemannia Aachen a sereghajtó Ingolstadt ellen, de egy-egy Auer- és Stieber-villanás (no meg egy nagyon csúnya egyéni hiba Matiptól) győzelemhez segítette őket. Ehhez szerencsére is szükség volt, ám nagyon kellett Stieber Zoltán is, aki a mérkőzés hőse lett kései, győztes góljával.

„Talán egy kicsit szerencsés győzelem volt, de nagyon örülünk a három pontnak. Én nem tudtam volna szebb születésnapi ajándékot elképzelni magamnak. Remekül megy a játék, de a statisztikákkal nem törődök, számomra a csapat sikere az elsődleges” – nyilatkozta Stieber az Alemannia hivatalos honlapjának.

„Zoltánban megvan az a plusz, amivel el tud dönteni egy kiélezett mérkőzést: erre olyan játékosok képesek, akiknek kitűnő egyéni képességeik vannak” – dicsérte a 22. születésnapját múlt szombaton ünneplő Stiebert a csapatkapitány Benny Auer.

„Nem tudom, hogy vezéregyéniségnek tekinthetem-e magam, mindenesetre jól megy a játék, s igyekszem állandósítani a formámat" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a magyar légiós.

Stieber a német másodosztály „kanadai táblázatán” az első helyen áll, a góllövőlistán sokadmagával holtversenyben harmadik, a Kicker osztályzatai alapján pedig a liga harmadik legjobb középpályása és összességében nyolcadik legjobb játékosa a 2010–2011-es idényben.

KIRÁLY IS AZ ÉLMEZŐNYBEN

Nem csak Stiebernek van igen jó idénye a német másodosztályban játszó magyarok közül. Király Gábor holtversenyben a második a kapusok rangsorában a Kickernél (2.86-os átlag). A válogatott első számú kapusa három bajnokit hozott le nullára, 200 perce érintetlen a hálója, és egyszer a forduló csapatába is bekerült.


Nem mellesleg Király – csakúgy, mint Stieber – csapata legjobbja volt eddig az idényben.

 

STIEBER GÓLPASSZA
 
A MAGYAR TÁMADÓ GÓLJA 9:45-NÉL
 

 

EGY KIS STATISZTIKA

BUNDESLIGA 2.

Kanadai táblázat: 1. Stieber 8 pont (4G+4A), 2. Petersen 7 (7+0) és Ramos 7 (3+4)

Góllövőlista: 1. Petersen 7, 2. Dzsong Te Sze 5, 3. Friend, Heidrich, Lamidi, Maierhofer, Rakic, Stieber és Thurk 4-4

Kicker játékosrangsor: 1. Baljak, Glinker és Petersen 2.50, 4. Lamidi 2.63, 5. Koch, N. Müller, Niemeyer 2.64, 8. Stieber 2.70

Kicker középpályásrangsor: 1. N. Müller és Niemeyer 2.64, 3. Stieber 2.70

A Kicker 1-től 6-ig osztályoz, az 1-es érdemjegy a legjobb.

 


kerdes=Ön szerint helye van-e Stiebernek a válogatott keretben?|opcio1=Igen|opcio2=Nem|
cikkertekelo_szavazas

Szavazz!

Ön szerint helye van-e Stiebernek a válogatott keretben?
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik