Slavia: A magyar Gareth Bale? Kölcsönvették, bizonyíthat!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.30. 19:25
null
Teljesült Tamás Krisztián vágya, Prágában folytathatja (Fotó: slavia.cz)
Az olasz Milan keretéhez tartozó magyar labdarúgó, Tamás Krisztián hat hónapra szóló kölcsönszerződést kötött a Slavia Prahával – adta hírül a cseh élvonalbeli klub pénteken.

 

A Slavia honlapjának híradása szerint a sikeres decemberi próbajáték alapozta meg a kölcsönről szóló megállapodást, amely egyelőre hat hónapra szól, de tartalmaz egy három esztendőre érvényes vásárlási opciót is.

A klub beszámolója megemlíti: eddig azért nem sikerült megkötni az üzletet, mert a Milan nem szívesen vált meg a magyar játékostól.

Karol Kisel sportigazgató elmondta: mindenben megegyeztek a Milan játékosával és ügynökével, már csak az adminisztrációs munka gyorsaságán múlik, mikor csatlakozhat Tamás a kerethez – érkezése legfeljebb napok kérdése.

„Krisztián nagyon akart jönni, az ő kitartása jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy végül sikerült egyezségre jutni az olaszokkal – engedett betekintést a kulisszák mögé Miroslav Beránek, a Slavia vezetőedzője. – A karácsony előtti próbajáték rendkívül meggyőző volt számunkra. Láttuk, hogy nagyon jó a bal lába, remekül védekezik, és különösen nagyra tartjuk, ahogyan a támadásokból kiveszi a részét."

A Tyden cseh hírmagazin honlapja a hírről beszámolván címében – a felfutni szerető balhátvéd állítólagos becenevébe kapaszkodva – felteszi a kérdést, vajon tényleg „a magyar Gareth Bale-t" vette-e kölcsön a cseh csapat. Laptársunkkal együtt reméljük, hogy igen.

Tamás – aki az őszi szezonban az olasz második ligás Varesében játszott – vélhetően a törökországi edzőtáborban csatlakozik a Slaviához, amely a nyolcadik helyen várja a cseh bajnokság tavaszi rajtját.

A múlt évtizedben két magyar labdarúgó állt a prágai klub alkalmazásában: Józsi György (2004, kölcsönben) és Hercegfalvi Zoltán (2005–2006).

A jelek szerint a Tydennél magasra tették a lécet
A jelek szerint a Tydennél magasra tették a lécet
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik