Serie A: Nagy Ádám jó formája kérdéseket vet fel Bolognában

Vágólapra másolva!
2018.10.02. 14:00
null
Nagy Ádám (balra) a Juventus elleni meccsen Blaise Matuidivel csatázik (Fotó: AFP)
Nagy Ádám és a chilei Erick Pulgar kezdőcsapatba kerülésért zajló versenye lehetővé teszi Filippo Inzaghi számára, hogy két, gyökeresen eltérő stílusban futballozó Bolognát küldjön pályára, ugyanakkor a vezetőedző a piaci megfontolásokat sem hagyhatja figyelmen kívül – írja a Corriere dello Sport.

 

Az olasz sportlap elemzése szerint a hosszú indításokat előnyben részesítő Erick Pulgarral gyorsabb, dinamikusabb futballt játszik a Bologna, míg a passzsávokban jól helyezkedő Nagy Ádámmal kombinatívabb, masszívabb a játéka.

A tabella 15. helyén álló Bologna eddig két bajnokit nyert meg a szezonban, és ezeken a találkozókon kettejük közül csak Nagy játszott, ami a Corriere szerint arra utal, hogy a párviadalban pillanatnyilag a magyar futballista áll nyerésre – logikusnak tűnik, hogy a szombati, Cagliariban esedékes meccsen is ő kezdjen.

Az olasz lap emlékeztet: a „középpálya kulcsaiért” zajló egészséges versengés újbóli megjelenése pozitív jelenség, ugyanakkor nehezíti a vezetőség dolgát, hogy a közelmúltig a 24 éves Pulgarban látták azt a labdarúgót, akiért legközelebb nagy pénzt szakíthatnak az átigazolási piacon – de nyilvánvalóan csak akkor, ha rendszeresen játszik. Inzaghi ezt a szempontot sem hagyhatja figyelmen kívül a csapat összeállításakor.

Az előző idényben Pulgar 32, Nagy 12 bajnokin lépett pályára, a 2018–2019-es kiírásban 4–4-re állnak – igaz, a legutóbb már padozó chilei egy piros lapért kapott eltiltás miatt is hiányzott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik