Serie A: magyar tehetségek a Parma kispadján – „megdolgoztak érte”

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.07.21. 15:19
null
Kosznovszky Márk (balra) és Balogh Botond a Sampdoria elleni bajnokin szerepelt először a Parma első csapatának keretében, a Serie A-ban (Fotó: parmacalcio1913.com)
Az elmúlt hétvégén, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában a Parma–Sampdoria (2–3) mérkőzésen a hazai csapat keretében Balogh Botond és Kosznovszky Márk személyében két magyar U-válogatott játékos is helyet kapott – a fiatalok lehetőségéről menedzserük, Fülöp Ferenc nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak.   

 

Az egyaránt 18 éves Balogh Botond, Kosznovszky Márk kettős tavaly nyáron került az MTK-tól Parmába, a klub Primavera-csapatában mindketten hamar alapemberré is váltak, azt követően, hogy az őszi, U17-es, brazíliai világbajnokságról visszatértek Olaszországba. A belső védő Balogh 11, a középpályás Kosznovszky 12 korosztályos bajnoki meccsen szerepelt februárig, amikor a koronavírus-járvány miatt az utánpótlásban is félbeszakadt a bajnokság.

„A Serie A újrakezdése előtt négy játékost, köztük Botondot és Márkot az első csapat keretéhez rendeltek vissza a Parma vezetői, azóta az első csapattal készülnek nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak a két játékos menedzsere, Fülöp Ferenc. – Az, hogy a Sampdoria elleni mérkőzésen a kispadon ülhettek a Serie A-ban, az eddigi munkájuk elismerése, megdolgoztak érte. Azt még nem tudom, lesz-e ennek folytatása, és a hátralévő találkozókra is nevezik-e őket, de egyelőre számukra a Parma Primavera-csapata jelentheti a jövőt a következő idényben is. Már az elmúlt egy évben is sokat fejlődtek, és ez a következő idényben is folytatódhat, ha a korosztályos bajnoki mérkőzések mellett időről-időre együtt edzhetnek az első csapattal, ahogy az elmúlt hetekben is.”

Balogh és Kosznovszky tavaly nyáron egyaránt hároméves szerződést írt alá Parmában. A Parma első csapata jelenleg a 14. helyen áll a Serie A-ban, Roberto D'Aversa vezetőedző együttese szerdán a Napolit fogadja a 35. fordulóban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik