Salzburg: Nagy játékos válhat belőle – csapattársa Szoboszlairól

H. T.H. T.
Vágólapra másolva!
2020.06.11. 09:47
null
Szoboszlai Dominik remek teljesítményt nyújtott a Sturm Graz ellen (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, Szoboszlai Dominik szerdán mesterhármast szerzett a Sturm Graz elleni osztrák bajnoki mérkőzésen, melyen csapata 5–1-re győzött. A magyar válogatott játékos természetesen elégedetten nyilatkozott a mérkőzést követően.

„Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, csakúgy, mint a sajátoméval. Nagyon jól játszottunk, mindent beleadtunk, boldog vagyok, hogy három góllal tudtam segíteni a csapatnak. Azért küzdünk, hogy minden mérkőzésünket megnyerjük. Ha továbbra is így játszunk, bajnokok leszünk” – nyilatkozta a meccs után a 19 éves középpályás, aki egy lehetséges nyári átigazolásról nem szeretett volna beszélni.

„Az első félidőben intenzíven játszottunk, az ellenfél második piros lapja után pedig már könnyebb dolgunk volt” – fogalmazott a Red Bull védője, Maximilian Wöber, aki a magyar légiósról is szót ejtett: „Nem Szobo az első játékos, aki így lő. Nagy játékos válhat belőle.”

Nestor El Maestro, a Sturm Graz vezetőedzője csodálatos gólokról beszélt: „Mindent bele kell adnia egy csapatnak, amely jó eredményt szeretni elérni a Salzburg ellen. Ez most nem sikerült. Gyönyörű gólokat szereztek, a másodikat pont a felső sarokba. Különleges találatok voltak, olyanok, amilyeneket a Salzburg sem szerez mindennap.”

Legutóbb Holman Dávid a Slovan Bratislava színeiben szerzettmagyar légiósként mesterhármast. A középpályás 2019 szeptemberében triplázott a Nitra ellen. Az osztrák élvonalban legutóbb Waltner Róbert szerzett magyarként mesterhármast: a Kaposvár jelenlegi edzője a Mattersburg játékosaként triplázott az SK Austria Kärnten ellen 2009-ben.

A Corriere dello Sportnak dolgozó Massimiliano Martini lapunknak megerősítette, hogy az olasz sajtót foglalkoztatja a magyar futballista jövője, és reális esélyt lát Olaszországba szerződésére a nyáron.

„A Napoli érdeklődése új információ, de a Lazio a télen állítólag közel volt a megszerzéséhez – mondta lapunknak az olasz újságíró. – A szurkolók is ismerik, tudják, kiről van szó, főleg miután látták őt a Bajnokok Ligájában. Ha máshonnan nem kap kedvező ajánlatot, jó esélye van rá, hogy Olaszországba igazoljon a nyáron. A Salzburg is most tud érte jó pénzt kérni. Fiatal, tehetséges futballista, aki szerintem megállná a helyét a Serie A-ban. Ugyanakkor az ő szempontjából a Napoli kevésbé lenne jó választás, ott valószínűleg kevesebb lehetőséget kapna, mint a Lazióban, amelynél előszeretettel játszatják a fiatalokat. Jó példa lehet Szergej Milinkovics-Szavics, aki öt éve viszonylag ismeretlen játékosnak számított, ma pedig nemcsak a Lazio, hanem az egész Serie A egyik legjobb középpályásaként tartják számon.”

SZOBOSZLAI DOMINIK GÓLJAI

AUSZTRIA, BUNDESLIGA
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 3. FORDULÓ

LASK–Rapid Wien 0–1

Rapid Wien: Szántó Tamás sérült.

Sturm Graz–RB Salzburg 1–5

Salzburg: Szoboszlai Dominik három gólt szerzett.

Wolfsberger AC–TSV Hartberg 2–4

Az élmezőny állása: 1. Salzburg 33 pont, 2. Rapid Wien 26, 3. Wolfsberger AC 23, 4. LASK 22, 5. Hartberg 20, 6. Sturm Graz 16

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik