Mint ismert, néhány nappal ezelőtt bejelentették, hogy a Salzburgot irányító Marco Rose a német Bundesligában szereplő Borussia Mönchengladbach vezetőedzője lesz a nyártól. Már az utódját is sikerült megtalálni az osztrák csapatnál: az RB Leipzig másodedzője, Jesse Marsch veszi át az irányítást, az amerikai tréner hároméves szerződést kötött a salzburgiakkal.

Jesse Marsch játékosként megfordult többek között a Chicago Fire-ben és a D. C. Unitedben, az amerikai válogatottban kétszer lépett pályára. Edzői karrierjét is az MLS-ben kezdte, a Montreal Impact és a New York Red Bulls trénere volt, 2015-ben az év edzőjének választották a tengerentúli ligában. Tavaly érkezett Lipcsébe, ahol másodedzőként dolgozik, nyártól a Red Bull Salzburg vezetőedzőjeként bizonyíthat.

„Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen nagyszerű klubnál dolgozhatok. Mindent megteszek azért, hogy folytassam a megkezdett sikeres munkát. Addig viszont még sok teendőm van az RB Leipzignál, a lehető legjobb eredménnyel szeretnénk zárni az idényt. Most csakis erre koncentrálok” – idézi a salzburgi klubhonlap a 45 éves amerikai szakembert.