Liga 1: Miriuta csapata legyőzte a Sepsi OSK-t

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2018.11.03. 18:59
null
Miriuta László csapata legyőzte a Sepsi OSK-t (Fotó: Facebook.com/osksepsi, archív)
Zsinórban harmadik hazai mérkőzését vesztette el a román élvonalban szereplő Sepsi OSK, amely a félidőben még vezetett a Miriuta László által felkészített FC Hermannstadt ellen.

 

Az öt védővel felálló nagyszebeni gárda ezzel szemben egy hét alatt a második idegenbeli mérkőzését nyerte meg és elkerült a kiesést jelentő utolsó előtti helyről – amelyet éppen Miriuta előző csapatának, a csütörtökön a Román Kupából a Liga 3-as FK Csíkszereda ellen kizúgó Dinamónak „passzolt át”.

Az első félidő zavaros, főként a középpályán zajló focijából még a szentgyörgyi együttes jött ki jobban, és a tizenhatoson kívülről többször is próbálkozó Tandia harmadik lövése után a takarásban levő Cabuz kapus előtt felpattanó labda be is ment a kapuba.

A második félidőben viszont még labdához sem értek a Sepsi játékosai, máris egyenlítettek a vendégek, akik a középkezdés után 10 másodperc alatt lövéshez juttatták Dumitriut, aki 23 méterről a jobb alsó sarokba küldte a labdát.

A fordításhoz viszont a szentgyörgyi védelem ajándékai is kellettek, előbb Niczuly kapus várt addig egy hazaadás után a labda elrúgásával, amíg Tsoumou elvette azt tőle, majd Gabriel de Moura és Viera bambult el, hagyva Dumitriut kapura törni, aki büntetőt harcolt ki.

A Sepsi OSK-nak igazán komoly helyzete nem is volt a második játékrészben, és a csapat rövid történetében talán először fordult elő, hogy a szentgyörgyi nézők már percekkel a lefújás előtt hazaindultak a stadionból. Prosser Dániel nem lépett pályára a hazaiaknál, csupán a tartalékok közé nevezték.

Nem játszott Lang Ádám sem, ő is kispados volt együttesében, a kolozsvári CFR-ben, amely fölényes győzelmet aratott a Botosani vendégeként. Lang gárdája négyes győzelmi sorozatban van, és vezeti a tabellát.

ROMÁNIA
LIGA 1, 14. FORDULÓ

Sepsi OSK–FC Hermannstadt 1–3 (Tandia 42., ill. Dumitriu 46., Tsoumou 57., Dalbea 70. – 11-esből)
Botosani–CFR Cluj 1–5 (Ongenda 83., ill. Chitosca 10. – öngól, Culio 28., Paun 54., Deac 69., Omrani 73.)
Az élcsoport: 1. CFR 29 pont, 2. U. Craiova 25, 3. FCSB 24 (13 mérk.), …7. Sepsi 19, …9. Botosani 15, …11. Hermannstadt 14

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik