Románia: a legutolsó pillanatban egyenlített a Sepsi

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2018.09.21. 19:21
null
A Sepsi ebben az idényben először veszített pontokat hazai pályán (Fotó: prosport.ro)
Nem bírt a sereghajtóval a Sepsi OSK a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának nyitó mérkőzésén, sőt a hazai vereséget is csak a 96. percben szerzett góllal kerülte el a székelyföldi együttes. A FC Voluntari kizárólag Malfleury gyatra helyzetkihasználása miatt szalasztotta el szezonbeli első sikerét. A hazai pályán idén először pontokat vesztő Sepsi OSK-ban Prosser Dániel ezúttal nem került be a mérkőzésre benevezett játékosok közé.

 

Hiába reménykedett több mint 3000 sepsiszentgyörgyi futballrajongó, hogy kedvenc csapata legalább egy napra ismét a táblázat élére ugrik, ez még virtuálisan sem történt meg.

A gyenge napot kifogó Sepsi OSK lassú, körülményes, kiszámítható támadójátéka az első félidőben egyszer sem tudott komoly veszélyt teremteni a vendégek kapuja előtt, miközben az ellenfél három tökéletes ziccert is kijátszott Geoffrey Malfleuryre. A francia csatár azonban ezekből csak egyszer tudott betalálni a 28. percben, Belahmeur indításából – ez volt a szezon első vendéggólja a szentgyörgyi stadionban.

A második félidőben a Sepsi támadásai csak annyiban javultak fel, hogy legalább rögzített helyzetek után próbára tették Vatcát, a Voluntari kapusát, aki előbb Fülöp István szabadrúgása után tornázta ki a bal felső sarokra tartó labdát, majd Szimonovszki megpattanó fejesét is leszedte a léc alól. Közben Malfleury még kétszer eljutott Niczuly kapujáig, de első lövését a szentgyörgyi védők, a másodikat maga a kapus blokkolta. A meccslabda Gadze lábában maradt, a vendégek cserecsatára is Niczulyt vette célba.

A második félidőben az időt is látványosan húzó Voluntari védelme végül a meccs utolsó lövésénél adta meg magát: a tizenhatos vonala környékén pattogó labdát senki sem tudta megszelídíteni, s a két védő közé beugró Ibrahima Tandia a jobb felső sarokba vágta – gólörömre még maradt idő, középkezdésre már nem.

ROMÁNIA, LIGA 1.
9. FORDULÓ
Sepsi OSK–FC Voluntari 1–1
(Tandia 96., ill. Malfleury 28.)
Az élcsoport: 1. FCSB 15 pont (8 mérk.), 2. Sepsi OSK 15, 3. Astra Giurgiu 14 (8), 4. Gaz Metan 14 (8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik