Portsmouth: Futácsot kölcsönadhatják, hogy játékba lendüljön

Vágólapra másolva!
2011.09.29. 15:00
Az angol másodosztályban (Championship) szereplő Portsmouth csapatának szakmai stábja kész kölcsönadni Futács Márkót, a nyáron szerződtetett utánpótlás-válogatott magyar csatárt.

Futács eddig háromszor kapott lehetőséget a Portsmouthban, de Steve Cotterill menedzser úgy véli, több meccset kellene játszania ahhoz, hogy fejlődése ne rekedjen meg – mivel a klubnak jelenleg nincs tartalékcsapata, az első csapatnál pedig nem garantálható a játéklehetőség, a kölcsönjáték lehet a megoldás.

„Figyelnünk kell az edzésmunkájára, és ügyelni rá, hogy ne veszítse el az erőnlétét. Valószínűleg a kölcsönadás lesz a megoldás, de egyelőre még marad nálunk – viszont ahhoz, hogy fel tudja venni a tempót és játékba lendüljön, az egyetlen út az, hogy ha tétmérkőzéseket játszik. Márkó az U21-es magyar válogatottban játszik, de az ő termetével teljesen más utánpótláskorú srácok ellen játszani és más a Championship védői ellen. Arra van szüksége, hogy játékba lendüljön, egyszerűen meccshiánya van” – nyilatkozta Cotterill.

Futács a nyáron 1 plusz 1 éves szerződést kötött az angol csapattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik