Pintér: Edmílson a barátom, tőle tanulok a legtöbbet

Vágólapra másolva!
2010.12.22. 14:42
null
Pintér saját mércéje szerint megfelelően teljesített a Bilbao és az Osasuna ellen (Fotó: elperiodicode aragon.com)
Hat mérkőzés a Primera Divisiónban és kettő a Király-kupában: a nyáron az MTK-ból a Zaragozához szerződő Pintér Ádám nyolcszor lépett pályára spanyol klubjában, amelynél a 2002-es brazil vb-aranyérmes Edmílson vette a szárnyai alá.

 

Pintér Ádám a Real Zaragoza legutóbbi bajnokiján a kezdőcsapatban kapott helyet az Osasuna ellen a brazil világbajnok Edmílson helyén, és a gól nélküli döntetlennel záruló meccs után Javier Aguirre vezetőedző elégedett volt a magyar légiós teljesítményével.

A SPANYOL SZURKOLÓK MÉG NEM ISMERIK

A zaragozai Periódico de Aragón szakírója szerint a helyén kell kezelni, hogy Javier Aguirre elismerően beszélt Pintér Ádámról a Real Zaragoza hétvégi bajnoki mérkőzése után.

 

„Amikor Pintér Ádám Spanyolországba igazolt, semmit sem tudtunk róla, és ez azóta sem változott túl nagy mértékben, mivel nem sok szerepet kapott a Zaragozában. Azzal tisztában voltunk, hogy fiatal, magyar utánpótlás-válogatott középpályásról van szó – mondta Sergio Valero, akit arról is megkérdeztünk, van-e jelentősége annak, hogy Aguirre dicsérte a játékost az Osasuna elleni bajnokit követően. – A hétvégi rendkívül gyenge találkozó volt, a Zaragoza csak azzal foglalkozott, hogy ne kapjon gólt. Pintér a védekezésből kivette a részét, de a támadójátéka egyelőre nem túl acélos, ebben még sokat kell fejlődnie. A szurkolók még nem ismerik, de ez nem meglepő, ritkán jutott szóhoz a bajnokságban, ráadásul egy fiatal futballistáról van szó. Sokat kell még fejlődnie, a tudása elmarad a társaiétól. Az azonban biztosra vehető, hogy a Zaragoza nem adja el a téli átigazolási időszakban – annak ellenére sem, hogy új játékosok érkezése várható."

„Megtisztelő, hogy Edmílsont a riválisomként említették – mondta Pintér Ádám, a Zaragoza 22 éves középpályása a Nemzeti Sportnak. – Büszke vagyok rá, hogy barátomnak mondhatok egy világbajnokot, a Barcelona korábbi klasszisát. Tőle tanulok a legtöbbet, az edzések és a mérkőzések előtt és után is beszélgetünk, tanácsot ad, elmondja a véleményét, meghatározza, hogy szerinte mire kell figyelnem – tényleg rengeteget segít. Talán vele és a szerb Ivan Obradoviccsal a legjobb a kapcsolatom az együttesen belül. Igazság szerint őket sem szívesen emelem ki a sorból. A legkedvesebb spanyol élményem ugyanis éppen az a nyitottság, figyelem és kedvesség, amellyel a Zaragozánál fogadtak – és amely semmit sem változott azóta, hogy először beléptem az öltözőbe."

Az MTK-ban nevelkedett játékos augusztus végén szerződött az aragóniai klubhoz, négy hónap alatt hat bajnoki és két Király-kupa-mérkőzésen lépett pályára az idény közben edzőt váltó együttesben: José Aurelio Gay helyére Javier Aguirre érkezett – neki kellene a szezon előtti jóslatot valóra váltania a Zaragozával, amelyet a szaklapok a középmezőnybe vártak.

„Mind a ketten felkészült edzők, de a munkájukat, a módszereiket, a stílusukat nem nekem kell megítélnem. Ha kicsit szerencsésebbek lettünk volna az idény első harmadában, nincs edzőváltás. Pechesek voltunk, előfordult, hogy nekünk három ziccer sem volt elég egy gólhoz, ellenfelünk viszont egyetlen valamirevaló lehetőségét értékesítette. Nem minőségi problémáról van szó, pusztán szerencséről. Nyernünk kell egy-két mérkőzést, és minden rendben lesz. Ami engem illet, eszembe sem jut erre a szűk fél évre úgy tekinteni, mint tökéletes négy hónapra, de elégedetlen sem vagyok. Két olyan mérkőzést tudok kiemelni, amelyen a saját mércém szerint megfelelően teljesítettem: a Bilbao és az Osasuna elleni találkozót."

Pintér Ádám a karácsonyt Zaragozában tölti, pedig a szabadságra tekintettel haza is jöhetne. December huszonhetedikéig nincsenek edzések, de mozgásban marad – megkapta a személyre szabott edzésprogramot. „A bokám miatt kezelésre járok, de alapvetően nem ezért nem utazom haza. Önhibámon kívül sem akarok kellemetlen helyzetbe kerülni, nem szeretnék lemaradni az első edzésről. Spanyolországban egyelőre nincs gond a hóval, de otthon, Magyarországon okoz némi problémát. Nem kockáztatok. Mert mi van, ha az otthoni havazás miatt törlik azt a járatot, amellyel visszajönnék? Inkább maradok itt, ahová tartozom."

A TELJES CIKKET, AMELYBEN PINTÉR AZT IS ELMONDJA, MIBEN KÜLÖNBÖZIK A SPANYOL BAJNOKSÁG A MAGYARTÓL, ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik