Olaszország: Szoboszlai a Juventus listáján – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.27. 17:53
null
A Juventus is figyeli Szoboszlai Dominikot (Fotó: redbullsalzburg.at, montázs: NSO)
A Juventus lehetséges, téli kiszemeltjeinek listáját közli egy érdekes történet kíséretében a Football Italia – ami számunkra is érdekessé teszi a sztorit, hogy a Red Bull Salzburg magyar U-válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik neve is szerepel a felsorolásban.

A Football Italia az Il Tempo című lapra hivatkozva ír arról, hogy a Juventus sportigazgatója, Fabio Paratici egy milánói étteremben hagyta jegyzetét, amelynek a másolata a lap birtokába jutott.

A cikk szerint a feljegyzésben a Juve téli kiszemeltjei szerepelnek, lehetséges átigazolási díjjal együtt, vagyis azokkal az összegekkel, melyekért a feltételezések szerint szerződtetni lehetne a nevezett labdarúgókat még a januári átigazolási időszakban.

A legdrágább játékos a listán a Fiorentina 21 éves támadója, az ötvenmillió euróra taksált Federico Chiesa, akit a Roma 19 éves középpályása, a 40 millió euróra tett Nicolo Zaniolo követ, de szerepel a nevek között Sandro Tonali (Brescia, 20 millió), Cristian Romero (Genoa, 20 millió) és a Red Bull Salzburg magyar U-válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik is, akinek a neve mellett 10 millió euró szerepel. A jegyzet egy másik oldalán az is fel van tüntetve, hogy Miralem Pjanic helyére az első számú kiszemelt a Lazióból a szerb Szergej Milinkovics-Szavics.

Hogy ennek a történetnek mekkora a valóságalapja, azt nehéz megmondani, a Nemzeti Sport Online mindenesetre úgy értesült olasz, klubközeli forrásból, hogy bár a 18 éves Szoboszlai neve valóban képben van a Juvénál, nem valószínű, hogy a télen ajánlatot tesznek érte, mert tízmillió eurónál várhatóan jóval többe kerülne. Konkrétumokról valószínűleg akkor eshetne szó, ha Szoboszlai tavasszal a Red Bull első csapatában is folyamatosan lehetőséget kapna, és ugyanolyan meggyőző teljesítményt nyújtana, mint az ősszel a salzburgiak fiókcsapatában, a másodosztályú Lieferigben, amelynél kilenc bajnokin hat gólt és négy gólpasszt jegyzett. Vasárnap egyébként kezdőként szerepelt a Red Bull Salzburg Slavia Praha elleni, 1–0-ra megnyert felkészülési meccsén, a szünetben lecserélték.

misli.com on Twitter

Juventus Sportif Direktörü Paratici, öğlen yemeği için gittiği bir otelde kağıda transfer notları aldı. Hesabı ödedikten sonra kağıdı parçaladı ve çöpe attı. @tempoweb muhabiri bu kağıda ulaşınca Juventus'un transfer listesinin en başında Merih Demiral'ın olduğu öğrenildi.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik