Norvégia: Kovács Péter következő nagy célja a 100. találat

Vágólapra másolva!
2010.03.29. 19:02
Megígérte a gólt és meg is szerezte azt: Kovács Péter, az Odd Grenland magyar csatára 50. találatának örülhetett a skieni csapat mezében a Haugesund elleni, fölényes 4–1-es siker során.

„Szép szám ez, bár hozzá kell tennem, hogy ha csak a nagy helyzeteim egy részét belőttem volna, már 60 fölött járnék. A következő cél a 100 gól elérése. Minden meccsen van két-három lehetőségem, hatékonyan kell kihasználnom őket" – nyilatkozta Kovács az Odd hivatalos honlapjának. A magyar légiós a meccs után külön megköszönte a szurkolást csapata drukkereinek.

Kovács a legutóbbi két szezonban az Odd házi gólkirálya volt, és ha idén is az lesz, olyan teljesítményt mutathat fel, amit legutoljára Peter Tördal, aki 1977 és 1980 között volt a legjobb góllövő az Oddban.

Azóta két házi gólkirályság több játékosnak (Knud Seland, Kim Larsen, Olivier Occean) összejött egymás után, három viszont senkinek. A csapat történetének legeredményesebb góllövője az említett Seland (86), az aktív játékosok közül pedig a rutinos Morten Fevang (62).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik