Németh döntés előtt, Vadócz, Kádár és Gosztonyi lehetőségei

Vágólapra másolva!
2014.12.18. 15:07
null
Németh Krisztián legutóbb fél éve, a Rodában futballozott (Fotó: archív)
Egymást követik a magyar vonatkozású átigazolási hírek a nemzetközi piacon, és ezek közül több is érinti a CMG menedzseriroda futballistáit. Az iroda részéről Kövesdi Viktor nyilatkozott a folyamatban lévő ügyekről.

 

December elején a Nemzeti Sport adta hírül, hogy Németh Krisztián menedzserei az Egyesült Államokba utaznak, hogy tárgyaljanak a szabadon igazolható csatár ügyében a Sporting Kansas Cityvel. Friss hír az amerikai sajtóban, hogy a felek közel állnak a megegyezéshez.

„Valóban jártunk Amerikában, találkoztunk klubok képviselőivel, de nem csak Németh Krisztián miatt. Ugyanakkor az igaz, hogy a csatár ügyében volt egyeztetés a Kansas Cityvel, ám megállapodás még nem született. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy több lehetőség közül választhatunk. Most úgy tűnik, hogy még az ünnepek előtt eldől Krisztián sorsa, Nyugat-Európa és az Egyesült Államok között dönthet" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak a legutóbb a Rodában szereplő, fél éve klub nélküli csatárról a CMG menedzseriroda egyik tulajdonosa, Kövesdi Viktor.

A menedzser csapatnevekről nem beszélt, de azt megemlítette, hogy mivel Némethet Nyugat-Európában főleg Angliában és Hollandiában ismerik, elsősorban ezek az országok jöhetnek szóba, vagy esetleg délen Görögország, hiszen az ottani élvonalban is futballozott.

A menedzsertől azt is megkérdeztük, mennyire játszhat szerepet Németh döntésében a magyar válogatott, és az amerikai profi ligából (MLS) vajon nehezebb-e bekerülni nemzeti együttesünkbe, mint Nyugat-Európából.

„Németh Krisztián számára nagyon fontos szempont a válogatott, szeretne még a csapatban játszani. Úgy gondolom, ehhez arra van szükség, hogy versenyképes bajnokságban szerepeljen és minél több gólt szerezzen. Az amerikai profi liga szerintem megfelel a kritériumoknak, s ma már viszonylag gyorsan lehet közlekedni az Egyesült Államok és Magyarország között, így a válogatott szempontjából nem jelenthetne akadályt egy amerikai szerződés, de mint mondtam, más országból is van megkeresés" – fogalmazott Kövesdi.

A CMG menedzseriroda képviseli a szintén klub nélküli, 40-szeres válogatott Vadócz Krisztiánt is, akinek hamarosan lejár a rövid távú – novemberben kötött – szerződése az indiai Pune Citynél, amellyel nem jutott be a rájátszásba.

„Vadócz Krisztián a korábbi megegyezés értelmében néhány napig még Indiában tartózkodik. Klubjánál szeretnék, hogy maradjon, de ő januártól ismét Európában folytatná a pályafutását" – mondta Kövesdi, aki szerint a középpályás ügye januárban zárulhat le.

A menedzser kérdésünkre válaszolva olyan játékosokra is kitért, akik az NB I-ben szerepelnek, ám külföldről érdeklődnek irántuk. Ebbe a sorba tartozik két diósgyőri labdarúgó, Kádár Tamás és Gosztonyi András. Előbbi esetében már beszámoltunk arról, hogy a Lech Poznan szerződtetné, de úgy tudjuk, a középpályást is lengyel klub figyeli.

„Nem titok, hogy Kádár Tamást több országból, több klub is régóta figyeli, ezen csapatok közé tartozik a Lech Poznan is, mivel azonban élő szerződése van, először a DVTK-val kell tárgyalnia a kérőnek. Többen érdeklődnek Gosztonyi iránt is, ami nem meglepő, hiszen remek ősze volt Diósgyőrben. Igaz, hogy őt is figyelték Lengyelországból, de vele kapcsolatban is szóba jöhetnek más országok" – szögezte le a játékosügynök.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Hidi Patrik (Honvéd)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Bori Gábor, Csirszki Martin, Debreceni András (érdeklődnek iránta: Honvéd, Újpest), Elek Ákos (érdeklődnek iránta: külföld, Ferencváros), Kádár Tamás (érdeklődnek iránta: Lech Poznan – Lengyelország), Szabó Balázs
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik