NAC: a szaklap dicséri Horváth Gábort, ő kritizálja a kapitányt

Vágólapra másolva!
2010.10.15. 19:53
A holland futballszaklap, a Voetbal International dicséri a nyáron az NAC Bredába igazoló Horváth Gábort, aki a magyar válogatottal kapcsolatban kijelentette: nem tartja fairnek, hogy egy rossz mérkőzés alapján kikerült a keretből.

„Erwin Koemannál mutatkoztam be a válogatottban, aki szerintem jól végezte a munkáját, azonban a szövetség úgy döntött, hogy új kapitányra van szükség – idézi a Voetbal International Horváthot. – Az utódja (Egervári Sándor) egyszer megnézett akkori csapatomban, a Videotonban, és mivel éppen rossz napot fogtam ki, többé nem számolt velem. Ezt nem tartom fairnek, szerintem a kerettagságra mindenképpen rászolgálok a játékommal. Az NAC-ben továbbra is bizonyítani kívánom ezt."

A VI cikkírójának értékelése szerint az átigazolási időszak végén szerződtetett Horváth „nagy fogás" volt, és játékát nézve úgy tűnik, mintha évek óta a csapatot erősítené. Hozzáteszi: az érkezése óta a bredai klub veretlen (négy győzelem, egy döntetlen).

„Természetesen nem gondolom, hogy ez kizárólag az én érdemem lenne – reagált erre a volt fehérvári védő. – Ez annak gyümölcse, hogy mindenki keményen végzi a munkáját, a csapat egy emberként küzd. Nem játszunk mindig jól, de szerencsére a pontok jönnek, ami megkönnyítette a beilleszkedésemet."

A magyar védőt arról is kérdezték, hogy érzi magát Hollandiában, és mit gondol, kölcsönszerződése idény végi lejárta után merre vezet majd az útja.

„Legfőbb célom, hogy az NAC véglegesen megvásároljon. Nagyszerűen érzem magam Bredában, és úgy érzem, a következő években sokat fejlődhetnék itt. Természetesen, mint minden futballista, én is szeretnék valamelyik topbajnokságban játszani, de számomra ez még túl korai lenne. Az NAC mindenesetre ideális első lépést jelent ezen a megálmodott úton" – mondta a játékos.

Az NAC-ra kemény próbatétel vár, szombaton az Ajax vendége lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik