Sallói góljai után lengett a kansasi lelátón a magyar zászló (Fotó: twitter.com/SportingKC)

 

A főcsoport-elődöntő visszavágóját és a továbbjutás kérdését viszonylag hamar lerendezte a Sallói Dániellel felálló Sporting Kansas City a Real Salt Lake ellen: előbb az első meccsen csereként beálló és egyenlítő Diego Rubio a 15. percben vezetést szerzett csapatának, majd a 20. percben jött Sallói, és remek góllal megduplázta csapata előnyét.Sallói ezzel folytatja jó sorozatát, hiszen legutóbbi öt meccsén öt gólt szerzett – az elődöntő első meccsén tartott egy rövid szünetet.

A magyar szélsőnek a második félidő elején is volt egy óriási gólszerzési lehetősége, de a 39 éves Nick Rimando kapus pályafutása minden rutinjával kivédte a ziccerét. A 61. percben aztán jött a Salt Lake saját nevelésű támadója, Sebastian Saucedo, és 2–1-re módosította az eredményt bal oldali akció végén.

A Real Salt Lake alig négy percig reménykedhetett benne, hogy egy esetleges egyenlítéssel továbbjusson – 2–2-nél idegenben szerzett góllal ő került volna a döntőbe –, mert miután Chinedum Onuhoa felborította Rubiót a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Ilie Sánchez panenkázva gólra váltotta.

Az adok-kapoknak azonban nem szakadt vége, és a 72. percben ismét egy gólra került a továbbjutástól a vendégcsapat, amikor Damir Kreilach közelről fejelt a Sporting hálójába (3–2).

A hajrában és a némileg indokolatlan hétperces (!) ráadásban nagyon nyomott a Real Salt Lake, és több óriási ziccert is kialakított, ám nem sikerült begyötörnie a továbbjutást jelentő harmadik találatot.

Sikerült viszont újra betalálnia Sallói Dánielnek, amikor a meccs utolsó mozzanataként egy előrevágott és röviden hazafejelt labdára lecsapva bebiztosította csapata továbbjutását. 4–2

Ezzel a Sporting Kansas City került a Nyugati főcsoport döntőjébe, amelyben a Portland Timbers lesz az ellenfele.


MLS, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

NYUGAT
Sporting KC–Real Salt Lake 4–2 (Diego Rubio 15., Sallói D. 20., 97., I. Sánchez 66. – 11-esből, ill. Saucedo 61., Kreilach 72.)
Továbbjutott:
a Sporting Kansas City, 5–3-as összesítéssel

KELET
Atlanta United–New York City 3–1
Továbbjutott:
az Atlanta United, 4–1-es összesítéssel

New York RB–Columbus Crew 3–0
Továbbjutott:
a New York RB, 3–1-es összesítéssel

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
NYUGAT

Seattle Sounders–Portland Timbers 2–1
Továbbjutott: a Portland Timbers, 3–3-as összesítéssel, tizenegyesekkel

FŐCSOPORTDÖNTŐ
NYUGAT
Portland Timbers–Sporting KC november 26., 1.30
Sporting KC–Portland Timbers november 30., 3.30

KELET
Atlanta United–New York RB november 25., 23.00
New York RB–Atlanta United november 30., 1.00