MLS: kiütés Sallói-duplával; Stieberék közel a rájátszáshoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.18. 07:03
Stieber Zoltán csapata, a Keleti csoportban a rájátszásért harcoló D. C. United hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Toronto FC-t, így nagyon közel került ahhoz, hogy szerepeljen a playoffban. A Nyugati csoportban második Sporting Kansas City 4–1-re nyert a Vancouver Whitecaps vendégeként, Sallói Dániel két góllal járult hozzá a sikerhez.

Stieber Zoltánék meccsén Wayne Rooney szerezte az egyetlen találatot – az angol támadó pazar szabadrúgásgólt lőtt –, a D. C. United sorozatbeli negyedik győzelmének köszönhetően szinte biztosan ott lesz a rájátszásban, két fordulóval az alapszakasz vége előtt négy pont az előnye a hetedik Montreal Impact előtt.

A Sporting Kansas City már korábban bebiztosította a helyét a playoffban, ám a gárdának jó esélye van arra is, hogy csak a negyeddöntőben kapcsolódjon be a küzdelmekbe. A Sporting KC ezúttal a Vancouver Whitecaps otthonában nyert 4–1-re, az utolsó három találatot a 82. perc után szerezte a vendégcsapat, ebből kettő Sallói Dániel nevéhez fűződik. A magyar támadó – aki 27 meccsen kilenc gólt és hét gólpasszt jegyez immár a bajnokságban – előbb okosan a hosszú sarokba belsőzött a tizenhatosról, majd közvetlen közelről beállította a végeredményt. Sallói két gólja között betalált Gianluca Busio is, a 16 esztendős középpályás az első gólját szerezte az MLS-ben.

USA, MLS
ALAPSZAKASZ

D.C. United–Toronto FC 1–0
D.C. United: Stieber Zoltánt a 74. percben lecserélték.
Vancouver Whitecaps–Sporting Kansas City 1–4
Sporting KC: Németh Krisztián nem volt a keretben, a kétszer betaláló Sallói Dániel végigjátszotta a meccset.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik