Stieber (jobbra) szabadon választható (Fotó: AFP)

A következő idényben ismét bővül az MLS mezőnye, miután csatlakozik a sorozathoz az FC Cincinnati, amely számára kedden este rendezik a bővítési draftot. Ennek során a Cincy választhat a liga jelenlegi csapatainak kereteit alkotó, klubjuk nem védettnek minősített játékosaiból, összesen ötöt, klubonként egyet.

Egy klub 11 játékosát minősítheti védettnek és a ligában szereplő magyar játékosok közül egyedül Stieber Zoltán az, akit érinthet a ma esti draft, miután klubja, a D.C United nem minősítette védettnek. Nikolics Nemanját megvédte a Chicago, míg Sallói Dániel és Németh Krisztián klubja, a Sporting Kansas City idén nem szerepel a drafton, mert tavaly a Los Angeles FC elvitte tőlük Latif Blessinget.

A ma esti drafton Stieber mellett számosan érintettek, mint például a korábban a Videotonban futballozó salvadori válogatott Arturo Álvarez, a volt ferencvárosi kedvenc Roland Lamah, vagy éppen Marquinhos Pedroso, a 126-szoros amerikai válogatott DaMarcus Beasley, a BL-győztes Ashley Cole, a szintén ex-arsenalos Bacary Sagna és Philippe Senderos.