Megyeri: Épp ideje volt már, hogy lehetőséghez jussak!

Vágólapra másolva!
2011.04.05. 09:58
null
Megyeri kivárta a sorát, végre bemutatkozhatott (Fotó: Imago)
Több mint kilenc hónappal Görögországba szerződését követően Megyeri Balázs bemutatkozott az élvonalban. A Kavala elleni 3–1-es győzelmet a 21 esztendős kapussal érte el az Olympiakosz Pireusz, amely három fordulóval a szezon vége előtt már megnyerte a bajnokságot. Ernesto Valverde vezetőedző döntése következtében a hátralévő mérkőzéseken a magyar légiós is lehetőséget kap a bizonyításra.

– Mikor védett legutóbb tétmérkőzésen?
– Még decemberben az Olympiakosz második számú csapatával játszottam két bajnokin – kezdte az U21-es válogatott kapus, aki Róth Antal szövetségi edző együttesében egy hete pályára lépett a Horvátország elleni felkészülési mérkőzés második félidejében is. – Éppen ideje volt már, hogy lehetőséghez jussak, igaz, sok dolgom nem volt, mert a védelmünk remekül megoldotta a feladatát. Többnyire lábbal avatkoztam játékba, illetve az üres területekre érkező labdákra kellett kilépnem.

NIKOPOLIDISZ MOST MÁR TÉNYLEG VISSZAVONUL

Megyeri Balázs akkor érkezett az Olympiakoszhoz, amikor teljes volt a felfordulás kapusposzton: az Európa-bajnok görög kapuslegenda, Antonisz Nikopolidisz már bejelentette a visszavonulását, Urko Rafael Pardo pedig épp visszatért kölcsönből a Rapid Bucuresti-hez.

Végül az Olympiakosz elnöke meggyőzte Nikopolidiszt, hogy húzzon le még egy évet, és vonuljon vissza bajnokként – az aranyérem meg is lett –, Pardót meg sikerült újra kölcsönkérni, így Megyeri villámgyorsan a harmadik helyre került a kapusrangsorban. Viszont Nikopolidisz a nyáron már tényleg befejezi, Urko Pardónak pedig ismét vissza kell térnie Bukarestbe, és kérdéses, hogy a Rapid ismét kölcsön akarja-e adni.

AZ OLYMPIAKOSZ KAPUSAINAK MECCSEI A 2010–2011-ES IDÉNYBEN
Nikopolidisz:
11
Urko Pardo:
24
Megyeri:
1

– Az edzője értékelte már a teljesítményét?
– A vasárnapi bajnoki után kaptunk két nap pihenőt, vagyis kedden találkozik a csapat, így az elemzésre is ekkor kerül sor. Azért jót tett a lelkemnek, hogy a mérkőzés előtt Albert Riera és Raúl Bravo is segített, utána pedig a kapusedzőnktől pozitív visszajelzéseket kaptam, ami azért jelentős számomra, mert Alekosz Rantosz a legapróbb részletre is figyel. A meccseken azt akarja viszontlátni, amit az edzéseken megkövetel, és próbálja átadni a futballfilozófiáját. Minden hibára figyelmeztet, nagy aprólékossággal dolgozik.

– Esélyt kapott a bizonyításra. Nincs hiányérzete, hogy egy év alatt csak három bajnokin lépett pályára?
– Egyelőre csak egy az a három, a tartalékmeccset nem számolom, de segítene valamit is, ha a helyzetemen gondolkoznék? Elfogadtam, hogy a spanyol Rafael Urko szinte végigvédte a bajnokságot, és a korábbi válogatott Antonisz Nikopolidisz is többnyire a kispadon ült. Nekem elsősorban az edzéseken kell bizonyítanom, illetve a következő két bajnokin, ha valóban lehetőséget kapok.

– A több játéklehetőség reményében felvetődött Önben vagy a vezetőkben a kölcsönadás lehetősége?
– Dehogy! A szerződésem még két évig érvényes, ráadásul egyfajta bizalom Ernesto Valverde részéről, hogy beállított az Olympiakosz kapujába.

MIÉRT KÜZD MÉG A BAJNOKSÁGOT UTCAHOSSZAL MEGNYERŐ OLYMPIAKOSZ? HIBÁZOTT-E SAJÁT ÉRTÉKELÉSE SZERINT MEGYERI A KAVALA GÓLJÁNÁL? VÁLASZOK A KEDDI NEMZETI SPORT 9. OLDALÁN TALÁLHATÓ TELJES INTERJÚBAN!

AZ NSO TV AJÁNLJA – GULÁCSI, MEGYERI: MEGÉRI A HARC EGY ELITCSAPATNÁL? (2011 FEBRUÁR)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik