Liga 2: az egyik oldalon bement, a másikon kimaradt a 11-es – kikapott a Csíkszereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2019.10.26. 12:19
A kimaradt büntetők miatt vesztettek pontokat a hétvégén a székelyföldi csapatok Romániában, miután péntek este a Sepsi OSK egy utolsó percben rosszul elrúgott tizenegyes miatt nem nyert az élvonalban a FC Voluntari ellen, szombat délelőtt a másodosztályú FK Csíkszereda ugyanezért nem szerzett pontot a Concordia Chiajna vendégeként.

A szeredai együttes már a mérkőzés legelején hátrányba került: Szlobodan Lalics adta el a labdát saját tizenhatosa előtt, Csonka Bonifác buktatta a kiugró Bilal Barit, a büntetőt pedig Paul Batin értékesítette. Az előny tudatában a Concordia passzív labdabirtoklásra törekedett, aminek ellenszerét csak fél óra elteltével találta meg az FK. A szünet előtti perceket viszont végigtámadták a vendégek, lövéshez azonban csak Majzik Adrián és Kálmán Szilárd jutott, egyaránt a tizenhatoson kívülről.Paul Batin értékesítette. Az előny tudatában a Concordia passzív labdabirtoklásra törekedett, aminek ellenszerét csak fél óra elteltével találta meg az FK. A szünet előtti perceket viszont végigtámadták a vendégek, lövéshez azonban csak Majzik Adrián és Kálmán Szilárd jutott, egyaránt a tizenhatoson kívülről.

A második félidőben is a csíki csapat volt aktívabb, és a 60. percben szintén tizenegyeshez jutott, miután Greab kapus lökte fel az őt letámadó és a labdát megszerző Becze Tamást. a büntetőt elvégző Pintér Norbert azonban a bal kapufa tövére lőtte a labdát. A többnyire az időt ölő hazaiak csupán egyszer kerültek helyzetbe, de Bordás Dániel kiütötte Batin léc alá tartó labdáját, a 88. percben pedig a kapufa újra megmentette a Chiajna sikerét: a csíki csapatkapitány, Eder González mintegy 20 méteres lövése után a keresztlécről pattant vissza a játékszer.

Az FK 16 ponttal és egy elmaradt mérkőzéssel jelenleg a 13. helyen áll, ám amikor a román szövetség jóváhagyja a Daco-Getica e héten bejelentett visszalépését és törli eredményeit, a szeredai klub is veszít három pontot, hiszen tíz napja legyőzte a bukaresti csapatot.

LABDARÚGÁS, LIGA 2
14. FORDULÓ

Concordia Chiajna–FK Csíkszereda 1–0 (Batin 4. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik