Légióssors: Megyeri még három bajnoki címet nyerne

Vágólapra másolva!
2013.01.05. 16:22
A görög élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Olympiakosszal (eddig) két bajnoki címet szerző Megyeri Balázs újabb három elsőséget ünnepelne klubjával szerződése lejártáig.
Az előző szezonban még első számú kapusnak számító Megyeri Balázs a jelenleg zajló idényben Roy Carroll mögé szorult, de görög lapértesülések szerint a hétvégén már ő kezdhet, és a folytatásban fordulhat a kocka.

A magyar kapus 42-es mezben szerepel a görög csapatnál, és abban bízik, hogy mire lejár a szerződése, klubja bajnoki címei mellett is ez a szám szerepel majd – jelenleg 39-cel áll a címvédő.

„A csapatnak nagyszerű éve volt – utalt a mögöttünk hagyott esztendőre Megyeri. – Megnyertük a bajnokságot és a kupát is. Az új idényt erősen kezdtük, és még mindig veretlenek vagyunk. Jó teljesítményt nyújtottunk a Bajnokok Ligájában, s bár a csoportból nem jutottunk tovább, még mindig ott az Európa-liga előttünk. Számomra ugyanakkor inkább ötvenszázalékos volt az év, az előző szezonban sokat játszottam, számos kemény mérkőzésen pályára léptem, tapasztalatot gyűjtöttem, és nagy szerepem volt a címek megszerzésében. Ebben a szezonban viszont eddig nem kaptam túl sok lehetőséget, de mindig próbálom a legjobbat nyújtani, még jobbá akarok válni.”

S, hogy mik az új évvel kapcsolatos elvárásai a magyar kapusnak?

„Elsődleges célom, hogy visszaverekedjem magam a kezdőcsapatba, mindegyik játékos játszani szeretne. Ennél azonban fontosabb, hogy a gárda sikeres legyen. A futball csapatjáték, mindenkinek az a célja, hogy jól menjen az együttesnek, hogy folyamatosan az élen legyen.”

Megyeri a kapussors stresszes voltára – az utolsó bástya a védelemben, ha ő hibázik, az ellenfél gólt szerez – vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem érez különösebb nyomás a posztja miatt, évek óta, napról napra tanulja ezt kezelni.

Megyeri 2010 nyarán érkezett a görög együtteshez, amellyel azóta két bajnoki címet ünnepelhetett, és jó esélye van a triplázásra is, tekintve, hogy az Olympiakosz Pireusz 15 fordulót követően nyolc ponttal előzi meg a második PAOK-ot, és 14-gyel a harmadik helyen álló Aszterasz Tripoliszt.

„Amikor idejöttem és aláírtam az akkor hároméves szerződésemet, arra gondoltam, hogy amikor az lejár, negyvenszeres bajnok lehet az együttes, és négy csillag lehet a mezünkön. Amikor aláírtam a hosszabbításom, akkor pedig arra, hogy akár negyvenkettőig is eljuthatunk, ami egyben a mezszámom is. Miért ne álmodozhatnék erről? Optimista vagyok, ez segít a munkámban, és az a tudat, hogy a szezon végén negyvenszeres bajnokok lehetünk, nagyszerű érzéssel tölt el” – tette hozzá Megyeri.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik