Légiósok: Viníciusék még nem bajnokok, „döntőt” kell játszaniuk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.12. 08:19
null
Vinícius (középen) és csapata egy győzelemre a bajnoki címtől (Fotó: <a href="https://www.nacional.uy/institucion/noticias/item/nacional-igualo-ante-boston-river.html" target="_blank">nacional.uy</a>)
Az uruguayi élvonalban, a tavaszi bajnokságban, vagyis az Aperturában vasárnap bajnok lehetett volna a brazil születésű, de hétszeres magyar válogatott Paulo Vinícius csapata, ha az utolsó fordulóban győz, de mivel csak döntetlent játszott a Maldonadóval, lesz még egy mérkőzés...

 

Drámai végjátékot hozott az uruguayi Primeira División tavaszi bajnoksága, vagyis az Apertura. A magyar válogatott Vinícius csapata, a Nacional és a Rentistas egyaránt 27 ponttal vágott neki az utolsó fordulónak, de miután mind a két csapat 1–1-es döntetlent játszott a Maldonado, illetve a Danubio ellen, így október 14-én egyetlen mérkőzésen döntenek majd az aranyérem sorsáról Montevideóban.

Vinícius nyáron, a Mol Fehérvártól szerződött a Nacionalhoz és augusztus 27. óta minden meccsen kezdő volt, általában végig is játszotta a mérkőzéseket, ahogy az utolsó fordulóban, a Maldonado ellen is végig a pályán volt.

A magyar légiósok közül helyi idő szerint vasárnap lépett pályára az Egyesül Államokban Sallói Dániel is, aki a 81. percben állt be a Sporting Kansas Cityben, a Nashville SC ellen 2–1-re megnyert mérkőzésen.

URUGUAY, PRIMERA DIVISIÓN
APERTURA
Nacional–Maldonado 1–1
Nacional: Paulo Vinícius végigjátszotta a mérkőzést.
KORÁBBAN
Fenix–Penarol 0–0
Penarol: Vadócz Kriszitán a 90+3. percben ált be csereként.
Az Apertura végeredménye (élcsoport): 1. Nacional és Rentistas 28-28 pont, 3. Montevideo City

EGYESÜLT ÁLLAMOK, MLS
ALAPSZAKASZ
Sporting Kansas City–Nashville SC 2–1
SKC: Sallói Dániel csere volt, a 81. percben lépett pályára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik