Légiósok: a DAC Vida Kristopher góljával legyőzte a Slovant!

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2019.04.27. 17:29
null
Vida Kristopher döntötte el a Slovan elleni rangadót (Fotó: Török Attila, archív)
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a 2 . helyen álló DAC Dunaszerdahelyen 1–0-ra megverte a már bajnok Slovant, amely az első vereségét szenvedte el ebben az idényben a Fortuna Ligában. A hazaiak győztes gólját Vida Kristopher szerezte az 54. percben. A gólszerző kezdőként végig is játszotta a meccset, ahogyan Vida Máté is, míg Kalmár Zsoltot a szünetben lecserélték. A vendégek az 59. perctől Souleymane Kone kiállítása után emberelőnyben játszottak, és 11-est is hibáztak. Guzmics Richárd végig a pályán volt a Slovanban, Holman Dávid nem állt be.

A Slovan-drukkerek csak félig töltötték meg a vendégszektort, és miközben a hazaiak a Nélküledet énekelték, ők az, „üsd a magyar fejét” rigmust kiabálták, majd a Himnusz alatt és utána meg „k...a magyarokat” óbégattak. Majd a meccs alatt füstbombákat gyújtottak meg a szektorukban, amivel a legnagyobb gondot éppen a saját kapusuknak okozták.

Így szólt a Nélküled a mérkőzés előtt!

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött a csütörtökön tragikusan, meccs közben elhunyt szakolcai futballcsapat 14 éves játékosa, Denis Urbánek tiszteletére.

Az első félidő óriási harcot hozott. A gólhoz közelebb a vendégek voltak, akik három óriási helyzetet is elpuskáztak. A dunaszerdahelyiek távoli lövésekkel próbálkoztak, amelyek nem okoztak gondot Dominik Greif kapusnak.

A szünetben kettőt is cserélt Peter Hyballa, a DAC mestere. Az öltözőben maradt Kalmár Zsolt is, akinek már volt egy sárga lapja, és a tréner nem akart kockáztatni, nehogy a magyar válogatott a kiállítás sorsára jusson.

Az 55. percben „felrobbant” a Mol Aréna. Vida Máté beadására Vida Kristopher érkezett, és közelről megszerezte a hazaiaknak a vezetést. Öt perc múlva ismét „földrengés” volt a Csallóközben: a hazai védőt, Konét kiállította a játékvezető, majd Andraz Sporar büntetőjét a dunaszerdahelyi hős, Martin Jedlicka megfogta.

Tíz emberrel is fantasztikusan küzdött a 11 500 néző által támogatott sárga-kék csapat, és másfél év után ismét legyőzte az örök rivális Slovant.

Történelmet írt a DAC azzal, hogy nem hagyta történelmet írni a pozsonyi csapatot. A már szlovák bajnoknak ugyanis ebben az idényben ez volt az első veresége. 1–0

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 6. FORDULÓ
DAC Dunaszerdahely–Slovan Bratislava
1–0
DAC: Csóka Dániel nem szerepelt a keretben; Kalmár Zsolt kezdő volt, a szünetben lecserélték; Vida Kristopher kezdőként végigjátszotta a meccset, az 54. percben gólt szerzett; Vida Máté kezdett, és végig is játszotta a meccset. Slovan: Guzmics Richárd kezdőként végigjátszotta a mérkőzést, Holman Dávid kispados volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik