Légiósok: Vida Kristopher duplázott, Kalmár is betalált, nyert a DAC

Vágólapra másolva!
2019.07.28. 22:45
null
Vida (balra) kétszer, Kalmár (jobbra) egyszer volt eredményes (Fotó: Földi Imre)
A szlovák élvonalbeli bajnokság második fordulójában a DAC hazai pályán 5–1-re legyőzte az újonc FK Pohroniét, a dunaszerdahelyieknél az első és a negyedik gólt Vida Kristopher szerezte, a második találat Kalmár Zsolt nevéhez fűződik.

 

A szlovák élvonal újonca, az FK Pohronie látogatott a második fordulóban a Kalmár Zsolttal, Vida Mátéval és Vida Kristopherrel felálló DAC otthonába, s a dunaszerdahelyiek nem is vártak túl sokáig, hogy üdvözöljék a fennállása első élvonalbeli idényét megkezdő vendégcsapatot: a negyedik percben Vida Kristopher érkezett jókor egy kipattanóra, s máris vezetett a DAC.

Fél óra elteltével Kalmár Zsolt növelte a hazai előnyt, s 2–0-val fordultak a felek a második félidőre, amelyben hamar gyors gólváltáson estek át: Taiwo találatára Mazan válaszolt büntetőből, 3–1.

A hajrára is marad még két gól, a csütörtökön az Atromitosznak az Európa-ligában nagy gólt lövő Vida Kristopher duplázott, majd a csereként pályára lépő Eric Ramírez állította be az 5–1-es végeredményt.

Horvátországban a 2. bajnoki fordulóban az NK Osijek a Gorica otthonába látogatott, ahol 3–1-es vereséget szenvedett – Kleinheisler László 1–0-s hátránynál a szünetben állt be csereként. A Hajduk Split 3–0-s győzelmet aratott a Varazdin otthonában – Gyurcsó Ádám nélkül, a válogatott szélsőt ugyanis nem nevezték a mérkőzésre.

Lengyelországban a Legia Warszawa 2–1-re győzött a Kronoa Kielce vendégeként, Nagy Dominik a 68. percben csereként állt be a varsóiaknál.

Kazahsztánban Hidi Patrikkal a kezdőben kapott ki 1–0-ra az Ordabaszi otthonában az Irtis Pavlodar, a magyar középpályás végig a pályán volt.

Svájcban a Lugano gól nélküli döntetlent játszott a Thunt fogadva, a hazaiaknál Kecskés Ákos végig a pályán volt, Holender Filip a 69. percben lépett pályára, Vécsei Bálint nem kapott lehetőséget.

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
2. FORDULÓ
DAC–FK Pohronie 5–1

HORVÁTORSZÁG, 1. HNL
2. FORDULÓ

Gorica–NK Osijek 3–1
Varazdin–Hajduk Split 0–3

LENGYELORSZÁG, EKSTRAKLASA
2. FORDULÓ

Korona Kielce–Legia Warszawa 1–2

KAZAHSZTÁN, PREMIER LEAGUE
20. FORDULÓ

Ordabaszi–Irtis 1–0

SVÁJC, SUPERLIGA
2. FORDULÓ
Lugano–Thun 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik