Légiósok: Vida Kristopher biztosította be a DAC győzelmét

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2019.04.20. 19:51
null
Vida Kristopher (jobbra) megszerezte az első tavaszi gólját (Fotó: fcdac.sk)
A DAC a Fortuna Liga rájátszásának 5. fordulójában 2–0-ra győzött Nagymihályban. Mivel a Zilina hazai pályán kikapott a Seredtől (1–2), a második helyen álló sárga-kékek előnye hat pontra nőtt a zsolnaiak előtt.

Már a meccs elején örülhetett volna a vendégtábor, de Kalmár Zsolt átadása után Vida Kristopher nagy helyzetben csak az oldalhálót találta el. Ezután a hazaiak többször is nagyon közel jártak a gólhoz, különösen a korábban Nyíregyházán is futballozó Igor Zofcák volt aktív. Először a 30 méteres lökete a kapufán csattant, majd szabadrúgását Martin Jedlicka kapus tolta nagy bravúrral a lécre.

A szünet után Kalmár Zsolt remek labdáját Marko Divkovic még nem használta ki, de az 56. percben már megszerezte a vezetést a szerdahelyi csapat: Eric Davis szabadrúgása megpattant a sorfalon, és a hálóban kötött ki. A vendégek türelmesen játszottak, vártak a megfelelő alkalomra, hogy ismét lecsapjanak. A 78. percben Connor Ronan átadását Divkovic okosan átengedte a jobb helyzetben érkező Vida Kristophernek, aki a kapu bal alsó sarkába helyezte a labdát. A magyar játékosnak ez volt az első tavaszi gólja, összesen kilenc találatnál tart az idényben, ő a dunaszerdahelyi csapat házi gólkirálya.

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 5. FORDULÓ
Michalovce–DAC Dunaszerdahely 0–2
DAC: Csóka Dániel nem volt a keretben, Kalmár Zsolt, a második gólt jegyző Vida Kristopher és Vida Máté is végigjátszotta a mérkőzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik