Légiósok: Vadócz már az ősszel képben volt a Grasshoppersnél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.27. 09:49
A téli átigazolási időszakban a Grasshoppershez szerződő Vadócz Krisztán volt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának telefonos vendége. Légiósunk elmondta, hogy első ránézésre miben különbözik a svájci bajnokság azoktól, amelyekben korábban megfordult. De elárulta azt is, hogy számára még motivációt jelent visszakerülni a válogatottba.

„Az első benyomások pozitívak, az a legfontosabb, hogy a csapattársak és az edzői stáb is jól fogadott – kezdte a középpályás. – A bemutatkozásomon, a városi derbin nem értünk el jó eredményt, tehát van még miben fejlődnünk. A rutinom nagy segítséget jelent a beilleszkedésemben, és remélem, hogy a képességeim is. A pályaedzőnk, a magyar származású Kádár Zoltán régóta itt él Svájcban, itt dolgozik a klubnál. Elismerik a szakértelmét és a hozzáállását. Igyekszem ezt a renomét magyarként tovább erősíteni, azt, hogy megbízhatóak vagyunk és jól lehet velünk együttműködni.”

Vadócz immár egy évtizedes légiós pályafutása során játszott francia, skót, holland, spanyol, dán és legutóbb indiai klubban, van rálátása a Magyarországon kívüli futballra.

„Még korai lenne összehasonlítanom a svájci futballt azokkal a külföldi bajnokságokkal, amelyekben megfordultam. Normális nyugat-európai bajnokság, ami elsőre leginkább szembetűnő volt, hogy a fizikai, erőnléti résznek fontosabb szerep jut, mint a technikai és a taktikai résznek. De azt látjuk, hogy a svájci válogatott nem sikertelenül próbál felzárkózni az elithez, a jó fizikai alapjai megvannak ehhez.”

A középpályás az ősszel sokáig klub nélkül volt, aztán váratlanul belevágott az indiai kalandba.

„Már az ősszel is felvetődött, hogy a Grasshoppershez jövök, de akkor nem álltak úgy a dolgok, hogy létre is jöjjön a megállapodás. Az indiai lehetőség szakmailag rövid és hosszú távon is abszolút jól jött. Rövid idő alatt sok meccset tudtam játszani, és a téli átigazolási időszakban visszakerülhettem az európai vérkeringésbe.”

A 40-szeres válogatott Vadócz jelenleg nem tagja Dárdai Pál keretének, de a középpályás nem mondott le arról, hogy ismét ott legyen a szövetségi kapitány kiválasztottjai között.

„Nem beszéltem Dárdai Pállal, de remélem, hogy a teljesítményem megteszi majd a hatását. Az a dolgom, hogy jól, minél jobban teljesítsek, mert a kapitány akkor felfigyel rám. Nekem ez a célom.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik