Légiósok: újabb sztárklubot hoztak hírbe Szoboszlaival – reagált a menedzsere

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.25. 12:26
null
Szoboszlai Dominik ügynöke, Esterházy Mátyás ismét hangsúlyozta, a középpályás nem tervez klubot váltani a nyáron (Fotó: Instagram, archív)
A piaci hírekkel foglalkozó sport-90.de szerint a Borussia Dortmund is érdeklődik Szoboszlai Dominik iránt, akivel kapcsolatban a múlt héten az Arsenal lehetséges ajánlatáról írt az angol sajtó. A sajtóhírekre reagált – a Nemzeti Sport Online megkeresésére – a játékos képviselője, Esterházy Mátyás.

 

A sport-90.de szerint a Dortmund is felfigyelt Szoboszlai Dominikra, főképp azt követően, hogy márciustól egyre több lehetőséget kapott a Red Bull Salzburg első csapatában, nagyon dinamikus, meggyőző teljesítményt nyújtott.

SZOBOSZLAI ÜGYNÖKE REAGÁLT A SAJTÓHÍREKRE

Az újabb sajtóhírekre Szoboszlai Dominik ügynöke, Esterházy Mátyás reagált is megkeresésünkre.

„A hírt, hogy európai élbajnokságok számos klubja, köztük top klubok is érdeklődnek az ügyfelem iránt, meg tudom erősíteni, de a célunk nem változott, Dominik Salzburgban képzeli el a jövőjét. Szeretne újra bajnokságot nyerni a csapattal, a Bajnokok Ligája csoportkörében minél jobban szerepelni, és a magyar válogatott hasznára lenni. Dominik nagyon jó úton jár, ezen az úton szeretnénk továbbra is haladni. Ez a magyar futball globális és Dominik személyes érdeke is.”

Hozzáteszik, hogy időközben a középpályás becsült értéke 12 millió euróra emelkedett (a Transfermart.de piaci portál szerint), és 2022-ig szerződést is hosszabbított, ami miatt nem tűnik olcsónak a megszerzése. Viszont a cikk felsorolja a Dortmund eddigi, nyári igazolásait is, amiből jól látszik, hogy a bajnoki címre törő klubnál nem sajnálják a pénzt erősítésre, hiszen 127.5 millió eurót fizetnek ki a Mats Hummels (Bayern München), Nico Schulz (Hoffenheim), Thorgan Hazard (Mönchengladbach), Julian Brandt (Leverkusen), Paco Alcácer (FC Barcelona) ötös fogatért.

Ugyanakkor felsorolják a Szoboszlai iránt érdeklődő sztárklubok sorát is az Arsenaltól kezdve a Bayern Münchenen, a Bayer Leverkusenen és az RB Leipzigen át a Juventusig – érzékeltetve, hogy nem lenne könnyű a szerződtetése, ha a BVB valóban szeretné átigazolni a középpályást.

A spox.comeközben arról ír, még a múlt héten megjelent, lehetséges Arsenal-ajánlat kapcsán, hogy becslésük szerint 17 millió euróért vásárolhatná meg a londoni klub a négyszeres magyar válogatott középpályást, de várhatóan addig nem engedi el a Red Bull Salzburg, amíg a Bajnokok Ligájában szerepel a csapat. Mint ismert, a salzburgiak a BL csoportkörében játszanak az ősszel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik