Légiósok: Túlbecsültem magam, magasan volt a léc - Szabics

Vágólapra másolva!
2013.03.04. 11:30
Szabics Imre, az osztrák élvonalbeli Sturm Graz labdarúgócsapatának magyar támadója elárulta: magasra tette a lécet, ezért sérült meg a Mattersburg elleni bajnokin. A válogatott csatár beszélt a Sturmnál lévő kisebb krízisről és jövőjéről is.

„Volt már ilyen sérülésem korábban, így tudtam, mire számíthatok, könnyebb feldolgozni a történteket – mondta szeméremcsont-gyulladásáról Szabics Imre a sport10.at-nek. – Tíz nappal a sérülésem előtt már voltak tünetek, de nem feltételeztem, hogy ilyen súlyossá válhat. Magasra tettem a lécet, én vagyok a hibás, mert mindenképpen szerettem volna játszani a Mattersburg ellen, túlbecsültem magam. Azt hittem, hogy minden rendben lesz, pedig nem lett volna szabad pályára lépnem."Szabics Imre a sport10.at-nek. – Tíz nappal a sérülésem előtt már voltak tünetek, de nem feltételeztem, hogy ilyen súlyossá válhat. Magasra tettem a lécet, én vagyok a hibás, mert mindenképpen szerettem volna játszani a Mattersburg ellen, túlbecsültem magam. Azt hittem, hogy minden rendben lesz, pedig nem lett volna szabad pályára lépnem."

Mint ismert, Szabics a Slaven Belupo elleni felkészülési mérkőzésen szenvedett kisebb combizomszakadást, a majd a következő hétvégén a Mattersburg elleni bajnokin (0–0) már kezdőként játszott, igaz, a félidőben lecserélték, mivel megsérült.

„Remélem, nem tart sokáig a felépülés. Szerencsére csak tíz napig játszottam ezekkel a panaszokkal – folytatta a válogatott támadó. – Korábban ugyanezzel a sérüléssel fél évig játszottam, majd fél évet ki kellett hagynom, nem vettük komolyan. Komplikált dolog ez, a rehabilitáció sem egyszerű, de biztos vagyok benne, hogy gyorsan visszatérek, tudom, mit kell tennem."

Szabics sérülése óta nem ment ki a Sturm egyik hazai bajnokijára sem (melyek közül mindkettőt elveszítette a grazi csapat, az Admira és a Wolfsberger AC is győzelemmel távozott a UPC Arenából), mivel bevallása szerint nem akarja 15 ezerszer elmagyarázni, hogy milyen sérülése van és mikor játszhat újra. A klubnál kisebb krízis van, Szabicsék ugyanis hat bajnoki óta nyeretlenek.

„Ha nem megy a játék, mindig jön a kritika, ezt minden játékosnak el kell viselnie – mondta Szabics Imre. – Ugyanakkor nem hiszem, hogy a futballisták fejében az járna a pályán, amit a média ír. A vereségek után soha nincs jó hangulat. Biztos vagyok benne, hogy újra jól fog menni a játék és javul a hangulat is. Mindannyian a Sturm Grazhoz tartozunk, mindent megteszünk a klubért. Senki sem az edzőért vagy az edző ellen játszik, mindenki a klubért futballozik."

A magyar válogatott támadó szerződése a következő idény végén lejár a Sturm Graznál.

„Még nem beszéltünk a klub vezetőivel a kontraktusomról. Megállapodtunk abban, hogy 2014 nyarán leülünk tárgyalni – mondta jövőjével kapcsolatban Szabics. – Ha egészséges leszek és jól fog menni a játék, akkor folytatom. Ha úgy érzem majd, hogy nem tudok segíteni a csapaton vagy nem vagyok elég jó, akkor nem."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik