Légiósok: Több volt bennem, de nem kell szégyenkeznem – Németh Krisztián

Vágólapra másolva!
2020.06.04. 21:20
null
Németh Krisztián (balról a második) összegezte eddigi pályafutását (Fotó: DAC)
A 37-szeres magyar válogatott támadó, Németh Krisztián február végén igazolt Dunaszerdahelyre, a DAC-hoz, s a klub hivatalos Facebook-oldalán tartott élő stúdióbeszélgetés során összegezte eddigi pályafutását, beszélt a nemrég kinevezett Bernd Storckról és jövőbeli terveiről is.

Németh beszélt pályafutása kezdeteiről, elárulta, hogy a futball mellett több sportágat is kipróbált, ilyen volt többek között a sakk, a versenytánc, és a kézilabda is, de mindig visszatért a labdarúgáshoz. A 31 éves támadó elárulta, pályafutása végeztével több területen is szeretné kipróbálni magát, ám, hogy ez mit jelent bővebben nem fejtette ki – főleg, mert egyelőre még nem gondolkodik a visszavonuláson.

„Gyerekként Fehér Miklós volt a példaképem az ETO-ban, hiszen ő volt előttünk az utolsó, aki fiatalon bekerült a felnőttcsapatba, aztán válogatott lett. Később már az MTK-ban aztán Illés Béla volt a példaképem, a külföldiek közül pedig Alessandro Del Piero és a Juventus” – fogalmazott Németh, aki összegezte is pályafutása eddigi részét.

„Nagyon fiatalon bekerültem a médiába, 15-16 évesen már a különböző válogatottakban szerepeltem, aztán bemutatkoztam az MTK-ban, nagy elvárások kerültek elém és mindenki sokat várt tőlem, majd egy jó év után jött a liverpooli ajánlat. Egy akkora klubban olyan fiatalon, azért voltak nehézségeim, és mai fejjel már néhány dolgot már másképp csinálnék. Ha az egész pályafutásomat nézem és rövid választ akarok adni, lehetett volna jobb, sikeresebb pályafutásom is, de lehetett volna sokkal rosszabb is. Valahol azért én meg vagyok vele elégedve, annak ellenére, hogy tudom, hogy nem hoztam ki a legjobbat magamból, mert több volt bennem, de úgy gondolom, hogy nem kell szégyenkeznem a pályafutásommal kapcsolatban – összegezte Németh Krisztián a karrierjét.

A bő félórás beszélgetés során természetesen a klubja a DAC és a nemrég igazolt új vezetőedző, Bernd Storck is szóba került.

„Nem lepett meg, hogy ő lett a DAC edzője, de nem gondoltam volna, amikor 2016-ban kijutottunk az Eb-re, hogy egyszer a DAC-nál fogunk együtt dolgozni. Örülök neki, mert ő hoz magával egy olyan profizmust, ami a DAC-ot a következő szintre emeli majd. Storck egy szigorú, határozott edző, aki jó erőnlétre alapozó támadófocit szeretne szerintem játszani, és az eredmények majd őt fogják igazolni” – fogalmazott Németh, aki a válogatottságról is kapott kérdést.

„Nekem a válogatottság mindig kiváltság volt. Már fiatalon is vártam a meghívót, mindig az motivált, hogy válogatott legyek, sokszor azért váltottam klubot, hogy játékban legyek és a nemzeti csapatnál számítsanak rám.A nemzeti csapatnál Juhász Rolanddal voltam nagyon jóban a válogatottnál, amíg nem vonult vissza, nagyon közel voltunk, a mostani válogatottból az idősebbekkel vagyok jóban, akikkel együtt átéltük az Eb-t. Nagyon jó közösséget alkot a válogatott, szinte mindenki barátként tekint a másikra” – mondta Németh, és bővebben beszélt a 2016-os Európa-bajnoki szereplésről is.

„Az út az Eb-ig nem volt egyszerű, pár pofonba beleszaladtunk, de mindig kijöttünk belőle. Dárdai Pál keze alatt jó csapat formálódott, aztán Storckkal sikerült kijutni. A norvég meccs már önmagában is különleges volt, aztán az Eb-n részt venni, meccset nyerni és csoportelsőként továbbjutni, az mindenkinek túlnőtt az álmain. örök élmény marad. Nem fogom elfelejteni. Bízom benne, hogy most a hazai Eb-re kijutunk, van rá esélyünk, remélem, hogy az idei év egy újabb sikert fog hozni” – árulta el reményeit a 31 éves támadó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik