Légiósok: Talán túl nagy ugrás volt – Schäfer András

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2020.01.19. 09:40
null
Schäfer András a DAC mezével (Fotó: DAC)
A tavaszra a DAC-hoz kerülő, U21-es válogatott labdarúgó, Schäfer András nehezen élte meg az elmúlt időszakot Olaszországban, és mindent megtesz,  hogy új csapatánál a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa.


A tavaszi szezonra kölcsönvette a DAC a Serie A-ban szereplő Genoától Schäfer Andrást, aki alig kapott játéklehetőséget Olaszországban – a genovaiaktól ugyancsak kölcsönbe távozott az ősszel a másodosztályú Chievóhoz.

KALMÁR ZSOLT MÁR FUT
A szombati felkészülési meccsen Schäfer András három magyar csapattársa közül egyik sem lépett pályára. Kalmár Zsolt és Vida Máté továbbra is egyéni munkát végez, Vida Kristopher pedig kisebb húzódással bajlódik. Jó hír, hogy a bokasérüléséből felépülő Kalmár már futhat, a lába jól bírja aterhelést.

„Nehéz volt ez elmúlt évem, az első fél év nem is annyira, amásodik mindenképpen – mondta lapunknak a húszéves középpályás. – Sok tapasztalattal gazdagodtam Olaszországban, jóval és rosszal egyaránt. Megtanultam a nyelvet, de egy évig sajnos nem játszottam. Így elsőre talán túl nagy ugrás volt amagyar bajnokságból az olaszba kerülni. Mindent megtettem, hogy játszhassak – nem sikerült, de tiszta lelkiismerettel távoztam. Nyilván nem így terveztem, de ez van, most meg kell találnom ahelyes utat, még vissza lehet oda kerülni.”

A DAC már tavaly nyáron is meg akarta őt szerezni.

„Akkor úgy döntöttem, kipróbálom magam Olaszországban, most viszont az volt a célom, hogy a DAC-hoz kerüljek. Amióta sikeres adunaszerdahelyi csapat, többen figyelik. Amikor ajánlatot kaptam a klubtól, elsősorban amenedzseremmel és a családommal egyeztettem. Itt mindenki kedvesen fogadott, ajátékostársak, avezetők és astábtagok is. Amagyarok, Vida Kristopher, Vida Máté és Kalmár Zsolt pedig külön is szólt, ha bármiben tudnak segíteni, forduljak hozzájuk. Már nagyon várom a tétmeccseket, szeretnék minél többet játszani, megtapasztalni azt a fantasztikus légkört, ami a DAC hazai fellépéseit jellemzi.”

Szombaton edzőmeccsen mutatkozott be, ami rosszul sikerült, a sárga-kékek 5–0-ra kikaptak a Brnótól a Mol Akadémián.

„Nyilván nem ilyen bemutatkozásra vágytam – mondta ennek kapcsán Schäfer András. – Nem alegerősebb csapattal álltunk ki, sok volt afiatal apályán. Viszont aközeg és maga alétesítmény professzionális, még az olasz első osztályban, aGenoánál sem tapasztaltam ilyet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik