Légiósok: Szoboszlai válogatott formában – kezdett és gólt lőtt!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.17. 18:57
null
Szoboszlai (jobbra) először kezdett az osztrák élvonalban, és rögtön megszerezte első gólját (Fotó: Twitter/RedBullSalzburg)
Szoboszlai Dominik először volt kezdő bajnoki mérkőzésen az osztrák élvonalbeli Red Bull Salzburgban, végig is játszotta az Innsbruck elleni mérkőzést, amelyen ő állította be a 0–2-es végeredményt a 91. percben. Az első csapatban, bajnoki mérkőzésen ez volt az első találata. Rajta kívül a jövő heti válogatott meccsekre meghívott légiósok közül csak Kádár Tamás és Balogh Norbert örülhetett győzelemnek vasárnap, de utóbbi nem játszott.

A Red Bull Salzburgban Szoboszlai Dominik először volt kezdő az osztrák élvonalban. A csütörtökön a Napoli elleni Európa-liga-meccsen remeklő, gólpasszt adó középpályás végig is játszotta az Innsbruck ellen 2–0-ra megnyert idegenbeli találkozót. Amelyen a végeredményt ő állította be a 91. percben szerzett góljával! Vagyis az első olyan bajnoki meccsén, amelyen kezdő volt, és végig is játszott, rögtön eredményes tudott lenni, ráadásul a meccs emberének is megválasztották a lefújás után.

Ebben az idényben ez volt a hetedik meccse az osztrák első osztályban a Marco Rossi szövetségi kapitány keretében is szereplő, 18 éves Szoboszlainak, összességében pedig a nyolcadik bajnokiját játszotta a Red Bull első csapatában, és az első gólját szerezte. Jelenlegi formájával igazolja, nem véletlenül hívta meg őt a szlovákok és a horvátok elleni Eb-selejtezőre a kapitány, és ezek után nem lenne meglepő, ha a jövő csütörtöki meccsen, Nagyszombatban debütálna is a nemzeti csapatban.

A szintén válogatott kerettag Kalmár Zsolttal felálló Dunaszerdahely a 67. perctől emberelőnyben játszva sem tudott nyerni hazai pályán az MFK Ruzomberok (Rózsahegy) ellen, sőt, még az egy pontnak is örülhetett, hiszen közel egy órán keresztül hátrányban volt, Abdulrahman Taiwo a 73. percben egyenlített.

A válogatottba meghívott légiósok közül Kleinheisler László is végigjátszotta az NK Osijek (Eszék) meccsét a horvát élvonalban, de 3–1-re kikapott a csapata a Rijeka vendégeként. Balogh Norbert ellenben győzelemnek örülhetett a ciprusi APOEL-ben, apró szépséghiba, hogy csak a kispadról nézte végig az Apollon Limassol ellen 3–1-re megnyert mérkőzést. Ukrajnában Kádár Tamás viszont végig a pályán volt az Olimpik Doneck otthonában 2–1-es sikert arató Dinamo Kijevben.

AUSZTRIA, BUNDESLIGA
22. FORDULÓ
Innsbruck–Red Bull Salzburg 0–2
Salzburg: Szoboszlai Dominik kezdő volt, a 91. percben gólt szerzett.

CIPRUS, 1. DIVISION
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 3. FORDULÓ

Apollon Limassol–APOEL1–3
APOEL: Balogh Norbert a kispadról nézte végig a mérkőzést.

DÁNIA, SUPERLIGA
26. FORDULÓ

Midtjylland–Sönderjyske 2–1
Midtjylland: Korcsmár Zsolt sérült, nem szerepelt a keretben.

GÖRÖGORSZÁG, SUPER LEAGUE
25. FORDULÓ
Atromitosz–AEK Athén 0–1
Atromitosz: Megyeri Balázs és Ugrai Roland is sérült, nem szerepelt a keretben.

HORVÁTORSZÁG, 1. HNL
25. FORDULÓ

Rijeka–NK Osijek 3–1
Osijek: Kleinheisler László kezdőként végigjátszotta a mérkőzést, a 95. percben sárga lapot kapott.

PORTUGÁLIA, SEGUNDA LIGA
26. FORDULÓ
Vitória Guimaraes B–Farense 1–0
Guimaraes B: Bíró Bence nem szerepelt a keretben.

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ
DAC–Ruzomberok 1–1
DAC: Kalmár Zsolt kezdőként végigjátszotta a mérkőzést. Csóka Dániel, Vida Kristopher és Vida Máté nem szerepelt a keretben; utóbbi kettő sérült.

TÖRÖKORSZÁG, 1. LIG
26. FORDULÓ
Adanaspor–Genclerbirligi 0–1
Adanaspor: Feczesin Róbert csereként lépett pályára a 86. percben.

UKRAJNA, PREMJER-LIGA
22. FORDULÓ
Olimpik Doneck–Dinamo Kijev 1–2
Dinamo Kijev: Kádár Tamás kezdőként végigjátszotta a mérkőzést, az 58. percben sárga lapot kapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik